Sanna Korteniemi

Perustiedot

s. 1986
kuvataiteilija
Asuinpaikka: Lappi

Yhteystiedot

Oma esittely

Piirtäessäänkin koen olevani taiteilijana ennen kaikkea kuvanveistäjä. Olen kiinnostunut erityisesti objekteista; myös ajattelu on eräänlaista objektien rakentamista, ja konkreettisten kappaleiden valmistaminen on analogista kielellä rakentamiselle. Esineiden tapaan ajattelukin on mykkää: kielen verkostot muodostavat itseensä sulkeutuvan maailman, jonka toiselle puolelle kielellä ei ole pääsyä.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Ajankohtaiset tapahtumat löytyvät kotisivuiltani: www.sannakorteniemi.com. Käy tutustumassa!

Bio

Sanna Korteniemi (s. 1986) asuu ja työskentelee Rovaniemellä. Hän on valmistunut kuvataiteen maisteriksi vuonna 2013 Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta, kuvanveiston osastolta. Hän on osallistunut ryhmänäyttelyihin sekä Suomessa että ulkomailla sekä pitänyt yksityisnäyttelyitä, kuten "Viimeinen | Ensimmäiset kuvat" galleria Merz Sammonkadussa Tampereella 2018 ja "Naarmankaira" galleria Sculptorissa 2017. Korteniemi on Suomen kuvanveistäjäliiton jäsen ja Lapin taiteilijaseuran hallituksen jäsen (2018-19).

Sanna Korteniemi käyttää työssään erilaisia kuvanveiston ja piirtämisen tekniikoita, lähestyen taidetta ja todellisuutta myös kirjoittamisen ja yhteisöllisen työskentelyn ja aktivismin kautta. Ensimmäinen artikkeli "Taidetta toisen kanssa?" julkaistiin Taide-lehden numerossa 6/18. Muista kirjoituksia löytyy blogista: www.sannakorteniemi.com/blogi