Majbritt

Perustiedot

s. 1966, Sipoo
Taidemaalari, Yhteisötaiteilija
Asuinpaikka: Sipoo

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0407354132

Oma esittely

Taiteen ja ihmisen ekologia etsinnän kohteena

Odottamattomaan ei voi varautua etukäteen. Se on ollut yksi ongelmakohdista yhteisötaiteen töissäni viimeisen 10 vuoden aikana. Projektini ovat olleet emotionaalisesti tyhjentäviä ja jälkeenpäin olen aina tuntenut itseni uupuneeksi. Tämä on johtanut minut etsimään tasapainoa ja uusia työkaluja pystyäkseni jatkamaan yhteisötaiteen parissa. Yhteisötaide on kuitenkin kaikesta huolimatta taiteilijana työskentelemiseni perusta yhdessä maalaamisen kanssa.

Filosofi Emmanuel Levinasin ajatuksissa on yhtymäkohtia siihen mitä tuon esiin yhteisötaiteessa. Hän toteaa mm. että meidän on puhuttava siitä mistä ei varsinaisesti puhuta. Nykyaikamme on hyvin materialistinen ja empiirinen ja Levinas haastaakin meitä ajattelemaan Toista ihmistä ja sitä mikä on näkyvän tuolla puolen. Minulle tämä tarkoittaa ulospääsyä yksinäisyydestäni kohtaamalla juuri se Toinen. Tämä on mahdollista kun aloitan dialogin ihmisten kanssa. Yhdessä voimme näin kohdata meille kaikille yhteinen tuntematon.

Tarkoitukseni on työskennellä taloudellisesti sekä omien että maapallon resurssien kanssa. Siksi etsin uusia ekologisia sään ja ilmaston kestäviä materiaaleja julkiseen tilaan. Yhteisötaiteen ydin ei kuitenkaan ole varsinainen teos joka syntyy työn tuloksena, vaan ne teosprosessin jäljet yhteisössä, josta muistamme teoksen. Toteutan teokseni ihmisen mittakaavalla sekä kuvallisesti että fyysisesti.
Näytä biografia

Bio

Majbritt (Maikku) Huovila (s. 1966) on sipoolainen taidemaalari ja yhteisötaiteilija. Hän valmistui taidemaalarin ammattiin Vapaasta Taidekoulusta 2005. Vuosina 2010 – 2012 hän suoritti Turun Taideakatemiassa paikkasidonnaisen taiteen ja julkisentaiteen erikoistumisopinnot.

Huovilan teokset ovat maalauksia, tilateoksia ja yhteisöllisiä projekteja, joissa keskeisintä on dialogi. Oman taiteellisen työn lisäksi Huovila on toiminut taideaineiden tuntiopettajana kouluissa, sekä koordinoinnut eri yhteisötaidehankkeita ja projektiluontoisia tekoja.