majbritt

s. 1966, Sipoo
Taidemaalari, Yhteisötaiteilija
Asuinpaikka: Sipoo

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0407354132

Oma esittely

Majbritin taiteelle on leimallista vahva lataus ympäristön kokemiseen. Hän on teoksissaan myös ottanut kantaa ympäristön muutoksiin. Taiteilijan aarrearkkuna ja löytämisen lähteenä toimii taiteilijalle lapsuuden ja nuoruuden ajalta Nikkilän sairaala-alue.

Majbritt maalaa värikylläisiä teoksia, joilla on yhteys maisemallisiin kohtiin. Maalaukset ovat abstrahoituja havaintoja, joiden taustalla on ajateltu historia. Usein maalaukset ovat paikkasidonnaisia ja kertovat tilan tuntemisesta ja läsnäolosta. Luontaisen jatkumon maisemaan, teoksissaan, taiteilija luo rakenteellisilla ratkaisuilla.

Majbritt tuottaa teostensa materiassa myös sisältöjä. Hän hyödyntää lähiympäristön kasvien väripigmenttejä, saaristosta tuotua venettä, vanhoja banderolleja tai rakentaa teoskokonaisuuden kylän alueesta historiallisella näkökulmalla pukemalla sen virtuaaliseen muotoon.

Majbritin materiaalivalinnat ovat arkipäivään sidottuja, mutta tukevat ajattelun ja käden yhteistyötä. Taiteilijalle on tärkeää vuorovaikutus itsensä ja paikan välillä.

©Anitta Ruotsalainen
Näytä biografia

Ajankohtaista


04.02.-23.02.2020,

TILA Galleria, Kalevankatu 40, 00100 Helsinki

KESKUSTELUJA

Maalauksessa värit ja rakenne hakevat muotoaan kaksiuloitteisella pinnalla. Teos valmistuu sen omalla kielellä, kunnes tasapaino eri elementtien välillä löytyy. Näyttelyn maalaukset ovat valmistuneet vuosien 2019–2020 aikana.

Tila gallerian neljäs näyttelyni on jatkumoa sarjalle näyttelyitä ja tekoja, joissa alueen yhteisö, näyttelyssä kävijät ja galleria ovat keskiössä. Työskentelyni taustalla vaikuttavat Tila galleriaan tekemäni aikaisemmat yhteisölliset teot (Malenan polku vuosina 2014 ja 2015 sekä Maalaus/Målning/Painting, 2018). Edellisten näyttelyiden ja nykyisen yhteys toisiinsa on pyrkimys keskustella tekojen kautta.

Tervetuloa näyttelyyn!

Näyttely on avoinna: ti-pe 12-18, la-su 12-16

 

Bio

Majbritt (Maikku) Huovila (s. 1966) on sipoolainen taidemaalari ja yhteisötaiteilija. Hän valmistui taidemaalarin ammattiin Vapaasta Taidekoulusta 2005. Vuosina 2010 – 2012 hän suoritti Turun Taideakatemiassa paikkasidonnaisen taiteen ja julkisentaiteen erikoistumisopinnot.

Huovilan teokset ovat maalauksia, tilateoksia ja yhteisöllisiä projekteja, joissa keskeisintä on dialogi. Oman taiteellisen työn lisäksi Huovila on toiminut taideaineiden tuntiopettajana kouluissa, sekä koordinoinnut eri yhteisötaidehankkeita ja projektiluontoisia tekoja.