Mikko Ijäs

Perustiedot

s. 1978, Jyväskylä
Kuvataiteilija, Mediataiteilija, Taidemaalari, Valokuvataiteilija, Installaatiotaiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 00358 509122944

Oma esittely

Mikko Ijäs piirtää digitaalisia kuvia kosketusnäytöllisiin välineisiin. Hänen töissään näkyy innostunut ja valpas suhtautuminen elämään ja ympäristöön. Muun muassa kysymykset taiteen ajattomuudesta, kulttuurievoluutiosta sekä pohdinnat esteettisen luonteesta ovat Ijäkselle ominaisia. Taiteilijan tyyli on persoonallisen tunnistettava jo hänen käyttämänsä ilmaisutekniikankin vuoksi. Samalla teoksista on kuitenkin löydettävissä vaikutteita 1900-luvun modernisteilta: Van Goghilta, Matisselta ja Picassolta. Mikko Ijäkselle todellisuus on rajattomien mahdollisuuksien visuaalinen maisema, joka pureutuu ihmisyyden ytimeen.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Mikko Ijäs on vuoden 2011 Juhlaviikkojen debytantti-taiteilija! Yhteistyö Elisan kanssa jatkuu koko vuoden.
http://www.helsinginjuhlaviikot.fi/fi/debytantit

Mikko Ijäksen lavastama ja visualisoima musiikkinäytelmä "Kertomuksia keittiöstä" Suomen Kansallisteatterin Omapohjassa syyskuussa 2011 ja tammikuussa 2012. Kirjoittanut Sofi Oksanen, säveltänyt ja esittää Maija Kaunismaa ja ohjannut Titta Halinen.

Bio

Mikko Ijäs (syntynyt vuonna 1978 Jyväskylässä, asuu ja työskentelee Helsingissä) on suomalainen kuvataiteilija ja taiteentutkija. Mikko Ijäs on taiteen tohtori-opiskelija Aalto-yliopiston taideteollisen korkeakoulun taiteen laitoksella. Ijäs valmistui taiteen maisteriksi vuonna 2006 Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen osastolta. Ijäksen tekeillä oleva väitöskirja Silmä, käsi ja mieli käsittelee taiteen evoluutiota taidehistorian, neuropsykologian ja taiteilijan näkökulmasta. Ijäksen teoksia on useissa kokoelmissa ja niitä ollut laajasti esillä yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla.