Kari Peitsamo – Rokkari ja Saarnamies 2015 Juha Metso / Ari Lahdenmäki
Loading…

Juha Metso: Kari Peitsamo – Rokkari ja Saarnamies 2015 Juha Metso / Ari Lahdenmäki

Avainsanat: rock musiikki. saarnamies,narsisti, art, valokuvataide. kari peitsamo, usko, hurskastelu, vale, narsismi, pop, cover, elvis, juha metso, pappi, jeesus, kirkko, tulevaisuus, kuolema, pääkallo, huivi, kalju, aurinkolasit,
Ari Lahdenmäki, Juha Metso

Kari Peitsamo

– Rokkari ja saarnamies
Selkeä selvitys siitä, mitä Suomen tunnetuin muusikko-kommunisti-teologi ajattelee

Kari Peitsamon ensilevytys ”Kauppaopiston naiset” on kääntänyt suomalaisten päät jo viidellä vuosikymmenellä. Yli 850 levytystä tehnyt, Nokialla Sibeliuksen kuolinpäivänä syntynyt Peitsamo on sekä muusikko, kommunisti että teologian ylioppilas. Hän julistaa Twitterissä, ettei Jeesus koskaan elänyt eikä Apollo 11 todellisuudessa laskeutunut Kuun kamaralle.

Rokkari ja saarnamies kertoo, mistä Peitsamon musiikki ja ajattelu kumpuavat ja mistä hänen uudenlaisessa teologisessa ajattelussaan on kyse. Valokuvaaja Juha Metson kamera seuraa moni-ilmeistä artistia niin keikoille, alttarille kuin hammaslääkärin tuoliinkin.

Kari Peitsamo (s. 1957) on käsittämättömän tuottelias artisti, joka äänittänyt 65 levylleen huikeat 853 kappaletta. Tuorein pitkäsoitto Sokea Joe ilmestyi 2014. Siinä kuuluu tuorein aluevaltaus: Peitsamo on nykyään teologian opiskelija Helsingin yliopistossa. Viime seurakuntavaaleissa Peitsamo valittiin Helsingin kirkkovaltuustoon. Hän on työskennellyt myös muun muassa haudankaivajana sekä lentokoneiden jäänestotehtävissä.

Ari Lahdenmäki on helsinkiläinen vapaa toimittaja. Hän on työskennellyt muun muassa Helsingin Sanomissa sekä Ylen A-studiossa ja kirjoittanut Riku Rantalan ja Tunna Milonoffin kanssa teoksen Madventures – kansainvälisen seikkailijan opas.

Juha Metso on kotkalainen freelance-valokuvaaja ja valokuvataiteilija. Hän on kuvannut suomalaista rockia ja populaarimusiikkia 1970-luvun lopusta. Tuoreimpia Metson valokuvin kuvitettuja teoksia ovat Voodoo – Afrikan arkea, Ville Haapasalo -elämäkerrat sekä Sielun Veljet.

Kirjan arvostelut

”Kari Peitsamo – Rokkari ja saarnamies on kohteensa näköinen ja juuri siksi niin vakuuttava.”
Jussi Saarinen, Aamulehti

Taiteilijan teoksia