KOKEELLISET JÄRJESTELYT KAUPPAKESKUKSESSA
Loading…

Mia Seppälä: KOKEELLISET JÄRJESTELYT KAUPPAKESKUKSESSA

Valmistumisvuosi: 2020
Tekniikka: Poismaalaus
Koko: 100x75
Avainsanat: Kokeelliset Järjestelyt Kauppakeskuksessa, Experimental Arrangements at The Mall, Poismaalaaminen, Off-painting
Huhtikuussa 2020 työskentelin Itäkeskuksen kauppakeskuksessa Helsingissä. Alkuperäinen ajatus oli pyytää kauppakeskuksessa asioivia ihmisiä osallistumaan poismaalaamisen, mutta Covid-19 muutti suunnitelmani.

https://vimeo.com/408326385

”Poismaalaaminen” on menetelmä, jossa kankaalle tulostetun digitaalisen valokuvan väripigmenttiä poistetaan veden ja siveltimen avulla paikassa jossa valokuva on alunperin otettu. Menetelmän avulla on mahdollista löytää uusia tapoja ymmärtää valokuvan ja maalauksen välille syntyvää tapahtumallista kytköstä, avartaen samalla mielikuvaa kuvataiteilijasta. Poismaalaamisen menetelmä kutsuu katsojan luokseen tunnistettavan konseptin kautta: taiteilija maalaa taulua. Vaikutelma vahvistaa ensin mielikuvaa, joka lähemmässä tarkastelussa osoittautuu joksikin toiseksi: taiteilija maalaa kuvaa pois paikasta ja paikassa, jossa kuva on otettu. Mielikuva heikkenee, ja antaa tilaa uusille tulkinnoille.

 

Lisäkuvat teoksesta

Lisäkuva teoksestaLisäkuva teoksestaLisäkuva teoksesta