Mari Päivikki Jäälinoja

s. 1983, Oulu
Visual Artist, Painter

Contact information

Phone number: 040-7780832

Artist’s Statement

Olen toiminut vapaana kuvataiteilija v.sta 2012. Tällä hetkellä minua kiinnostaa eritoten luonto ja arkkitehtuuri, sekä leikittely tilallisilla ja rytmillisillä seikoilla. Teemallisesti päämielenkiintoni maalaussarjoissani on pitkään liittynyt katoavaisuuden ja läsnäolon samanaikaiseen esittämiseen. Aiheet vaihtelevat eläin- ja ihmisfiguurista asetelmiin ja maisemiin, mutta kerronnallisesti ne pyrkivät samaan - vakavienkin aiheiden esille tuomiseen, hienovaraisesti ja usein huumorilla maustettuna.
Tekniikalle ja tekotavalleni on ominaista abstraktisuuden ja figuratiivisuuden yhdistely. Rakennan kuvan usein kollaasimaisesti, jolloin lopullisen kuvan rakenne on useiden kuvallisten osien summa ja näyttämö. Työskentelen pääosin maalaten ja piirtäen. Yhdistelen töissäni usein eri mediumeita mm. akryylia, öljyä ja kollaasia. Luonteenomaisinta työskentelylleni on ennenkaikkea halu kokeilla ja leikitellä eri materiaaleilla - löytää uusia tapoja ajatusteni ilmaisemiselle.
Show biography

Bio

Mari Jäälinoja (b.1983, Oulu) is an Oulu based artist. Jäälinoja received her BFA from the Metropolia University of Applied Sciences (EVTEK-muotoiluinstituutti) in 2007 .

She is currently working in the field of painting and drawing. She tends to mix and play with different materials and techniques. Lately she has used so called montage technique (collage and image transfer). Her work is often multilayered and cubist like.

Jäälinoja's works have been seen in both solo and group exhibitions widely around Finland

Her works can be found in both private and public collections.