Hannu Artinaho

b. 1946, Lieksa
Visual Artist, Graphic Artist/Printmaker
Residence: Rauma/ Espoo

Contact information

Artist’s Statement

"Artinaho’s drawings often arise from memories, rarely anything that is directly visible. His drawing process is narrative. He begins without any predefined plan for the finished piece. The pen sets out on its adventure from somewhere along the paper’s edge. The drawing of one detail leads to the next as Artinaho progresses intuitively along the network of lines, submersing himself in a multiplicity of images. The subjects may surface from the depths of his memory, yet the story is always new and unprecedented – even for the artist himself. "

Janne Koski
director
Rauma Art Museum
Show biography

Current information

"minä ja torakka"

Hannu Artinahon retrospektiivinen näyttely
Ars Rauma 2017

Rauman taidemuseo

Bio

Aurinkoiset ja suodatetut valot, muistiin syöpyneet, puoleksi kuvitellut, pölyiset ja haalistuneet palaset todellisuudesta ovat hänen teostensa lähtökohtia, alttiina sisällöllisille muunnelmille. Todellisuuden kappaleita joissa voi vapaasti vaeltaa. Hannu Artinahon  käyttämä tekniikka on  monipuolinen, lyijykynä ja mustekynä piirustuksista akvarelleihin ja mustavalkoisesta grafiikasta värillisiin maalauksiin. 

Hannu Artinaho, kuvataitelija/ taidegraafikko. Hän on asunut ja työskennellyt 34 vuotta Raumalla ja asuu nykyisin Espoossa. Opiskellut ja valmistunut Turun Piirustuskoulusta 1972 (nyk. Turun Taideakatemia). Depyyttinäyttely 1969 sekä lukuisia näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Lavastuksia Rauman ja Rovaniemen kaupunginteatterille. Saanut mm. Valtion vuosiapurahan ja palkittu mm. ART-71 hyvinkää ja Rauman kaupungin Ruorimies mitallilla 2002 sekä Rauman kulttuuripalkinnolla 2006. Taitelijaeläke  2014.