Hannu Artinaho

Perustiedot

s. 1946, Lieksa
Kuvataiteilija, taidegraafikko
Asuinpaikka: Rauma/ Espoo

Yhteystiedot

Oma esittely

" Artinahon piirrokset syntyvät useimmiten muistikuvien perusteella, harvoin suoraan näkyvillä olevasta kohteesta. Piirtämisen prosessi on tarinanomainen, Artinaho aloittaa piirtämisen ilman ennaltamäärättyä suunnitelmaa valmiin teoksen kokonaisuudesta. Kynä alkaa seikkailunsa jostain paperin reunamilta. Tietyn yksityiskohdan kuvaaminen johtaa seuraavaan ja taiteilija etenee intuitiivisesti viivojen verkostossa ja uppoutuu kuva-aiheiden moninaisuuteen . Aiheet nousevat muistin syvyyksistä, mutta tarina on uusi – taiteilijallekin aina ennennäkemätön."

Janne Koski
intendentti
Rauman taidemuseo
Näytä biografia

Ajankohtaista

"minä ja torakka"

Hannu Artinahon retrospektiivinen näyttely
Ars Rauma 2017

Rauman taidemuseo

Bio

Aurinkoiset ja suodatetut valot, muistiin syöpyneet, puoleksi kuvitellut, pölyiset ja haalistuneet palaset todellisuudesta ovat hänen teostensa lähtökohtia, alttiina sisällöllisille muunnelmille. Todellisuuden kappaleita joissa voi vapaasti vaeltaa. Hannu Artinahon  käyttämä tekniikka on  monipuolinen, lyijykynä ja mustekynä piirustuksista akvarelleihin ja mustavalkoisesta grafiikasta värillisiin maalauksiin. 

Hannu Artinaho, kuvataitelija/ taidegraafikko. Hän on asunut ja työskennellyt 34 vuotta Raumalla ja asuu nykyisin Espoossa. Opiskellut ja valmistunut Turun Piirustuskoulusta 1972 (nyk. Turun Taideakatemia). Depyyttinäyttely 1969 sekä lukuisia näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Lavastuksia Rauman ja Rovaniemen kaupunginteatterille. Saanut mm. Valtion vuosiapurahan ja palkittu mm. ART-71 hyvinkää ja Rauman kaupungin Ruorimies mitallilla 2002 sekä Rauman kulttuuripalkinnolla 2006. Taitelijaeläke  2014.