Jaana Ahjokangas

Visual Artist, Installation Artist, Photographer, Installation Artist

Contact information

Phone number: 045 3156225

Artist’s Statement

Työskentelyni lähtökohtana on ollut eletty elämä, omani ja muiden. Erilaiset kuvat, ajat ja se muu, tuntemattomuuden alue, ovat kudelma johon kuvalliset teemani kiinnittyy.

Muotoilijana ja valokuvaajana olen kyseenalaistanut perinteiset kuvantekemisen rajat ja työstänyt ennakkoluulottomasti kuvaa eri menetelmin. Olen kiinnostunut kuvan ja materian rajankäynnin mahdollisuuksista; vuorovaikutus ja muodon muutos, jossa esittävä kohtaa abstraktin ja muoto vastamuodon. Nautin kontrasteista, joissa perinteinen ilmaisu törmää populaarikulttuuriin ja kuvitus muotoiluun.

Materiaalisuus on olennainen osa työskentelyäni. Kuvataiteilijana ja muotoilijana olen työstänyt installaatioita, kuvitusta, valokuvaa ja kokeellista grafiikkaa
Show biography

Current information

2015 - Kuvataiteilija YAMK
(Master Of Culture and Arts)

2015 Yhteisnäyttely Kaapelitehdas, Mältinranta ja Antares

Bio

Jaana Ahjokangas on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista Muotoilijaksi 2006 sisustusarkkitehtuurin koulutusohjelmasta.

Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja töitään on ollut esillä merkittävissä kotimaisissa jurytetyissä ja kuratoiduissa ryhmänäyttelyissä.

Ahjokangas on Teollisuustaiteenliitto Ornamon, Muu ry:n ja Grafian jäsen.

Ahjokangas toimii muotokuvaajana, valokuvataiteilijana, sekä julkisen taiteen projektien parissa.

Kuvataiteilijana ja muotoilijana hän on työstänyt installaatioita, kuvitusta, valokuvaa, sekä kokeellista grafiikkaa. Materiaalisuus on olennainen osa Ahjokankankaan työskentelyä.