Jaana Ahjokangas

Perustiedot

Muotoilija, kuvataiteilija, julkisen taiteen koordinointi

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 045 3156225

Oma esittely

Rakennesidonnaisen kuvataiteen ja ympäristötaiteen nivouttaminen muotoilun, sisustusarkkitehtuurin, rakennussuunnittelun ja kaupunkisuunnittelun kontekstissa ja lähtökohdista.

Oman taiteellisen työskentelyni lähtökohtana on ollut eletty elämä – omani ja muiden. Erilaiset kuvat, ajat ja se muu, tuntemattomuuden alue, ovat kudelma johon kuvalliset teemani kiinnittyy.

Muotoilijana ja valokuvaajana olen kyseenalaistanut perinteiset kuvantekemisen rajat ja työstänyt ennakkoluulottomasti kuvaa eri menetelmin. Olen kiinnostunut kuvan ja materian rajankäynnin mahdollisuuksista; vuorovaikutus ja muodon muutos, jossa esittävä kohtaa abstraktin ja muoto vastamuodon. Nautin kontrasteista, joissa perinteinen ilmaisu törmää populaarikulttuuriin ja kuvitus muotoiluun.

Materiaalisuus on olennainen osa työskentelyäni. Kuvataiteilijana ja muotoilijana olen työstänyt serigrafian pohjalta installaatioita, kuvitusta, valokuvaa ja kokeellista grafiikkaa.
Näytä biografia

Bio

Jaana Ahjokangas on valmistunut Lahden Muotoiluinstituutista Muotoilijaksi 2006 sisustusarkkitehtuurin koulutusohjelmasta.

Hän on pitänyt yksityisnäyttelyitä ja töitään on ollut esillä merkittävissä kotimaisissa jurytetyissä ja kuratoiduissa ryhmänäyttelyissä.

Ahjokangas on Teollisuustaiteenliitto Ornamon, Muu ry:n ja Grafian jäsen.

Ahjokangas toimii muotokuvaajana, valokuvataiteilijana, sekä julkisen taiteen projektien parissa.

Kuvataiteilijana ja muotoilijana hän on työstänyt installaatioita, kuvitusta, valokuvaa, sekä kokeellista grafiikkaa. Materiaalisuus on olennainen osa Ahjokankankaan työskentelyä.