Miia Kettunen

Perustiedot

Kuvataiteilija

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358-(0)40 736 8504

Oma esittely

Olen monitaiteisesti työskentelevä kuvataiteilija (TaM), jonka työskentelyä ruokkii näkökulmat ekologisuuteen, ja töihiini sulautuvien dialogisten polkujen luominen yhteisöjen kanssa. Uusimmat työni rakentuvat ympäristö- ja biotaiteen, vaihtoehtoisen valokuvauksen menetelmien sekä media- ja pukutaiteen elementeistä.
Näytä biografia

Ajankohtaista

25.9.-13.10.2024 Koherenssin Pisteet II Galleria 5, Oulu

1.10.-31.12.2024 NART residenssi https://www.nart.ee/en/artists/miia-kettunen/

Bio

Ympäristö- ja yhteisösuhteisia teoksiani on ollut esillä mm. Art Ii Bienniaalissa 2020, Hylten kunnassa Ruotsissa sekä (X)sites 2023 ympäristötaidebiennaalissa Ruotsin länsirannikolla. Viime vuonna työskentelin Koneen Säätiön Saaren kartanon residenssissä ja syksyllä 2024 työskentelen Suomen Kulttuurirahaston myöntämässä NART -residenssissä Virossa. Työskentelyäni on tukenut residenssijaksolla vuonna 2021 brittiläinen Invisible Flock studio, ja samana vuonna tulin valituksi STEAM -residenssin suomalaiseksi taiteilijaksi. Molempien residenssien tukijana toimi mm. Suomen Britannian- ja Irlannin-instituutti.

Ympäristöaiheinen Koherenssin Pisteet yksityisnäyttelyni oli esillä 2023 Helsingissä Galleria Huudossa ja Keskusteluja veden kanssa -videoteos oli esillä kansainvälisessä Shifting Ground - Muuttuva maa -näyttelyssä Rovaniemen Taidemuseossa.

Olen Taiteilijajärjestö MUU ry:n, Piste Kollektiivin ja Lapin Taiteilijaseuran jäsen.