Ohjeet taiteilijoille

Käyttäjätunnukset

Matrikkelissa jo mukana olevat taiteilijat voivat uusia taiteilijasivun päivitystunnukset maksamalla 20,00 Suomen Taiteilijaseuran tilille Nordea FI8315 7230 0002 5080 viitteellä 1122. Jos maksaja on joku muu kuin taiteilija maksusta jätetään viite pois ja viestikenttään kirjoitetaan taiteilijan nimi ja nro 1122. Käytössä olevat tunnukset aktivoidaan viimeistään viikon kuluttua maksupäivästä ja ne ovat voimassa vuoden ajan.

Tiedustelut sähköpostitse: matrikkeli@artists.fi tai puhelimitse numerosta 040 8345 170 (ma-ke).

Hakemus kuvataiteilijamatrikkeliin

Kuvataiteilijamatrikkeli on Suomen Taiteilijaseuran julkaisema hakemisto suomalaisista ja Suomessa asuvista ammattikuvataiteilijoista. Matrikkelissa ovat mukana seuraavien Suomen Taiteilijaseuran jäsenliittojen taiteilijajäsenet: MUU ry, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Valokuvataiteilijoiden liitto. Edellä mainittujen  jäsenliittojen jäsenet voivat liittyä matrikkeliin ilman erillistä hakemusta.   Taiteilijat voivat pyytää käyttäjätunnukset sähköpostitse osoitteesta matrikkeli@artists.fi  Pyynnön yhteydessä ilmoitetaan tieto siitä, mihin jäsenjärjestöön taiteilija kuuluu.

Jos taiteilija ei ole minkään edellä mainitun liiton jäsen, hän voi hakea mukaan kuvataiteilijamatrikkeliin jättämällä vapaamuotoisen hakemuksen Suomen Taiteilijaseuralle. Ammattitaiteilijana toimimista osoittavat mm. taidekoulutus ja  ammattitasoiseksi arvioitu taiteellinen toiminta. Hakuaineistoon liitetään vapaamuotoinen hakemus, ansioluettelo ja tietoa taiteellisesta työskentelystä sekä kuva-aineistoa tuotannosta tai linkki www-sivulle, jossa teoksia on esillä laajemmin.

Hakemukset käsitellään kahdesti vuodessa: seuraavan kerran matrikkeliin voi hakea 30.10.2021 mennessä. Hakemuksen käsittelymaksu on 40,00 ja se maksetaan Suomen Taiteilijaseuran tilille Nordea FI83 15 7230 0002 5080 viitteellä 1122.  Hakemus liitetietoineen (liitteet pdf-muodossa) toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen matrikkeli@artists.fi.