Usein kysyttyä

Taideteosten ja signeerausten tunnistus ja arviointi?

Suomen Taiteilijaseura ei ylläpidä taideteosten tunnistus- tai arviointipalvelua.

Miksi edesmenneen taiteilijan tiedot puuttuvat kuvataiteilijamatrikkelista?

Jos taiteilija on kuulunut johonkin seuran jäsenjärjestöistä ja hänen tietojaan ei löydy verkkopalvelusta, ne voi tarkastaa viimeisimmästä painetusta matrikkelista vuodelta 2004. Kuvataiteilijat 2004 – matrikkelin voi tilata Kustannus Oy Taiteesta, tiedustelut: myynti- ja markkinointijohtaja Tuula Airas, tuula.airas(at)artists.fi.

Miten saan omat tietoni mukaan matrikkeliin?

Matrikkeliin hyväksytään ammattikuvataiteilijoita, ja siihen voivat liittyä ilman erillistä hakemusta kaikki Suomen Taiteilijaseuran jäsenliittojen – MUU ry, Suomen Kuvanveistäjäliitto, Suomen Taidegraafikot, Taidemaalariliitto ja Valokuvataiteilijoiden liitto – jäsenet.  Taiteilijat voivat pyytää käyttäjätunnukset sähköpostitse osoitteesta matrikkeli@artists.fi  Pyynnön yhteydessä ilmoitetaan tieto siitä, mihin jäsenjärjestöön taiteilija kuuluu.

Jos taiteilija ei ole minkään edellä mainitun liiton jäsen, hän voi hakea mukaan kuvataiteilijamatrikkeliin jättämällä vapaamuotoisen hakemuksen Suomen Taiteilijaseuralle. Ammattitaiteilijana toimimista osoittavat mm. taidekoulutus ja  ammattitasoiseksi arvioitu taiteellinen toiminta. Hakuaineistoon liitetään vapaamuotoinen hakemus, ansioluettelo ja tietoa taiteellisesta työskentelystä sekä kuva-aineistoa tuotannosta tai linkki www-sivulle, jossa teoksia on esillä laajemmin.

Hakemukset käsitellään kahdesti vuodessa: seuraavan kerran matrikkeliin voi hakea 30.10.2021 mennessä. Hakemuksen käsittelymaksu on 40,00 ja se maksetaan Suomen Taiteilijaseuran tilille Nordea FI8315 7230 0002 5080 viitteellä 1122.  Hakemus liitetietoineen (liitteet pdf-muodossa) toimitetaan sähköpostitse osoitteeseen matrikkeli@artists.fi.

Yhteystiedot