Miiu Esantytär

Perustiedot

Kuvataiteilija (AMK)
Asuinpaikka: Jyväskylä

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358453301100

Oma esittely

Olen jyväskyläläinen taiteilija ja aktivisti, olen valmistunut esitys- ja performanssitaiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta. Välineitäni ovat pääosin performanssi, liikkuva kuva, installaatio ja valokuva. Juuri nyt olen innostunut butoh'sta ja AR mahdollisuuksista taiteesta.

En halua sitoa teoksia tiettyyn tekniikkaan, vaan koitan olla avoin ajatuksilleni ja mieluummin valitsen ideaan soveltuvan praktiikan kuin toisinpäin. Olen jo lapsena huomannut omistavani vahvat tuntosarvet, joilla koen asioita hyvin herkästi.

Eräs arvostamani kirjailija kutsui minua 'vapaustaistelijaksi', joka kuvastaa hyvin elämänasennettani. Olen aina kokenut vahvana agendana kaiken elollisen yhdenvertaisuuden ja siksi taiteilijana pyrin puuttumaan ympärilläni oleviin epäkohtiin, tehden sen kuitenkin sopiva pilke silmäkulmassa.

Joitain projektejani voisi kutsua katutaiteeksi. Teokseni ovat usein kannanottoja tai interventiota julkisessa tilassa, joilla haluan muistuttaa vaihtoehtoisista olemisen tavoista, luoda uskoa ja uskallusta.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Vuoden 2021 aikana #massisolationfi -projektin julkaisu ja yhteisnäyttelykiertue kolmessa eri valokuvakeskuksessa, Nykyaika (TRE), Pohjoinen valokuvakeskus (Oulu) ja Luovan valokuvauksen keskus, Galleria Ratamo (JKL)

 

MENNEET

Hallitsematon muutos, yhteisnäyttely, Galleria Becker Jyväskylä 10.-28.10.2020

 

One With Emptiness, Taidekeskus Ahjo Joensuu 13.9. - 3.10.2020. Tuuli Penttinen-Lampisuon arvostelu teoksesta täällä

 

Poikittaisliikenne, Galleria Becker Jyväskylä, kuukauden taiteilija, elokuu 2020

One With Emptiness, Galleria Hoppa Jyväskylä 13.-19.7.2020, SAMK Porin kampuksen Taidekäytävä 19.5.–28.8.2020

'Marry Me', yksityisnäyttely, HAA Gallery Suomenlinna Helsinki 23.1.-16.2.2020, avajaiset 22.1. klo 17-19. Fb-tapahtuma täällä

Bio

Miiu Esantytär on valmistunut esitys- ja performanssitaiteilijaksi Kankaanpään taidekoulusta ja opiskelee Jyväskylän yliopistolla taidekasvatuksen maisteriohjelmassa. Hänen pääasiallisia praktiikoitaan ovat performanssi, video, valokuva ja installaatio, mutta hän ei halua sitoa teoksiaan tiettyyn materiaaliin, vaan koittaa olla avoin ajatuksilleen ja mieluummin valitsee ideaan soveltuvan tekniikan kuin toisinpäin.

Pääasialliset taideopinnot:
2020 -- Jyväskylän yliopisto, FM taidekasvatus
2018 - 2020 Kankaanpään taidekoulu, AMK esitys- ja performanssitaide
2011 - 2013 JAO, Kuvallinen ilmaisu, artesaani, valokuva
2000 - 2005 Kuopion Muotoiluakatemia, AMK keramiikkataide