Aeon Lux Koskinen

Perustiedot

s. 1993, Karkkila
Kuvataiteilija

Oma esittely

Olen lapsesta asti tahtonut selvittää todellisuuden luonteen ja rakenteen. Tämä palo on ohjannut minua tutkimaan ja havainnoimaan itseni ulkopuolella ilmenevää maailmaa kuin myös sisäistäni. Taide on keino jäsennellä havaintoja ja kokeilla hypoteeseja. Taiteilijana olen kiinnostunut vastapareilla leikittelystä ja toteutan luonnon perusluonnetta: luon ja tuhoan.

Teen videotaidetta, performanssia ja maalaan. Viime vuosina olen siirtynyt yhä enemmän performanssin puolelta videotaiteen pariin, mutta taustassani näkyy vahvasti performanssiosaamiseni. Maalannut ja piirtänyt olen aina.

Performanssitaiteilijana löydän itseni viihdyttäjän ja mysteeriuskonnon papin väliltä. Teen rituaalitaidetta, sillä se on tapani kyseenalaistaa ja osoittaa kritiikkiä yhteiskuntaa ja nykykulttuuria kohtaan. Koen, että tieteen ja filosofian aika on ajanut sivistyksen "pimeään keskiaikaan", josta ei nousta pelkällä teknologian ja akateemisen älykkyyden kehittämisellä, vaan rinnalle tarvitaan vanhaa tietoutta ja inhimillisyyttä.

Taiteeni nousee shamanistisesta maailmankuvasta ja suhtaudun taiteeseen samalla tavalla kuin magian harjoittamiseen: se pyrkii vaikuttamaan ja muokkaamaan todellisuuttamme, manifestoimaan jotain tiettyä mihin sillä pyrimme. Taiteella on kyky puhua symbolien kielellä ja täten vaikuttaa ohi analyyttis-loogisen ajattelun syvemmälle mielemme tasoille.

Taiteessani ovat läsnä sukupuolisuus ja seksuaalisuus. Olen kiinnostunut tutkimaan jonkinlaista ”ylisukupuolisuutta”, joka karttaa sukupuolen moninaisuuden terminologiaa ja sukupuolellista identifioitumista. Leikillisesti saatan puhua enkelin sukupuolesta tai jumalallisesta huorasta. Humoristisuus, fetissit, arjellisuus ja yliluonnollisuus sekoittuvat teoksissani ja outo fantasiamaailma syntyy.

Etsin performanssille laajempaa yleisöä esiintymällä myös tilaisuuksissa, jossa performanssia ei ole totuttu näkemään, ja tutkimalla videon tarjoamia mahdollisuuksia. Pidän performanssissa vaadittavia taitoja, kuten ympäristön ja tunteiden lukutaitoa ja läsnäoloa, perustyökaluina elämään, joka on syy, miksi tahdon tehdä ihmisiä tietoiseksi performanssista.