Between Moments and Breaths Hetkien ja hengitysten välillä
Loading…

Nanna Jalkanen: Between Moments and Breaths Hetkien ja hengitysten välillä

Valmistumisvuosi: 2024
Tekniikka: akryyli Canson taidekartongille
Koko: 69×87 cm kehyksineen
Avainsanat: Planeetat, tähti, hetki, henkäys, pallo, meditaatio

5.5.2024


 

Etäisyydet. Jälkiä alkumerestä. Taivaankappaleet. Kaukaiset rannat ja Planeetat. Unet ja unelmat.


Maalaamani teos luo tilan, jossa konkreettinen ja lyyrinen kohtaavat unenomaisissa maisemissa. Kaukaiset planeetat ja rannat symboloivat ihmisten välisiä etäisyyksiä tai sisäistä rauhaa, joka löytyy syvien hengitysten väliltä.

Teos on yhtaikaa rauhallinen ja dynaaminen, jotain sellaista kuin alkumeri, jossa elämä vähitellen muotoutuu. Maalaus tarjoaa katsojalle rauhalliseen mahdollisuuden tutkia omaa sisäistä maailmaansa ja suhdettaan ympäröivään todellisuuteen.

Työstin maalausta parin vuoden ajan kokeilujen kautta. Se on toteutettu Cansonin happovapaalle taidekartongille käyttäen monipuolisia akryylimaalaustekniikoita, aina perinteisestä sivellintyöskentelystä spraymaaliin. Sumumaiset efektit ja värien sulavat siirtymät luovat teokseen rauhallisen ja virtaavan tunnelman, kun taas voimakkaat kontrastit tuovat siihen syvyyttä ja eloa.

Teoksen on ammattikehystäjä kehystänyt happovapain materiaalein valkoisella kehyslistalla ja aukkopahvilla (passepartout). Siinä on optinen, heijastamaton TrueVue-lasi, joka antaa 70 % UV-suojan ja korostaa teoksen värejä.

Maalaus on myynnissä ja lainattavissa Helsingin Taiteilijaseuran Taidelainaamo  hintaan 1800€ tai 60€/kk (30kk).

 

Distances. Traces from the primordial sea. Celestial bodies. Distant shores and Planets. Dreams and aspirations.

Taiteilijan teoksia