Nanna Jalkanen

Kuvataiteilija

Oma esittely

Työskentelyprosessini ovat pitkiä sekä fyysisesti (kerrosmaalauksia) että ajatuksen ja teemojen tasolla.

Maalaukseni fyysisesti: dynamiikka maalauksissani syntyy sommittelusta, väreistä ja maaliaineen erilaisista käyttötavoista. Laseerattu, peittävä tai lasijauheella höystetty maaliaine luo pinnoille erilaisia illuusioita tilasta. Siveltimellä, käsin tai maalausveitsellä levitetty maali luo eri tavoin valoa heijastavia tai imeviä pintastruktuureja. Syntyy kontrasteja ja rinnastuksia, tiloja ja erilaisia pintoja. Aulagalleriassa esillä olevat teokset ovat öljyvärimaalauksia.

Maalaukseni henkisesti: osassa maalauksista lähtökohta on moniaistinen luontokokemus impressionistisin viittauksin. Toiset sisältävät visuaalisia merkkejä ja kommentteja tästä ajasta kuten sarja Modern Circus. Tunnen elämäntuskan hyvin mutta olen päättänyt keskittyä positiiviseen. Jokainen katsoja voi tulkita töitäni miten haluaa omasta kokemusmaailmastaan käsin. Mielelläni kuitenkin keskustelen ihmisten kanssa omista visuaalisista lähtökohdistani ja ajatuksistani. Opetustyö ja taiteellinen koulutukseni antavat dialogiin hyvät valmiudet. Työni perusta on luovuus ja heittäytyminen.
Näytä biografia

Ajankohtaista

To 10.10.2019 klo 18 esittelen taidettani Turun pääkirjaston Rotundassa.


Onko sinulla herännyt kysymyksiä maalauksistani? Haluatko tietää jotain työskentelystäni? Vastaan mielelläni kysymyksiinne to 10.10 Turun pääkirjastolla.  Näytän kuvia töistäni isolla näytöllä sekä kerron työskentelystäni ja sen motiiveista. Tuon ainakin "Phoenix" maalaukseni "livenä" nähtäväksi. Tapaaminen on osa Turun Taidelainaamon 25-vuotisjuhlaa ja se on ilmainen.


Lämpimästi tervetuloa!


Turun pääkirjasto Linnankatu 2, 20100 Turku 

Teokset

Bio

Taiteilijan debyytti Helsingin taiteilijaseuran Galleria Katariinassa 1998.

Uskoo rakkauteen, luovuuteen ja taiteen vapauteen. Pitää yhteistyöstä ja ystävällisistä (ei tarkoita samaa kuin hampaattomista) ihmisistä.

Ei pidä kehitystä estävästä kateudesta ja puhtaasta oman edun tavoittelusta. Myöskin pahansuopa käytös (kyllä, sitäkin on) ärsyttää todella.

Kiinnostunut pedagogiikasta. Miten ja missä ihminen parhaiten oppii uusia asioita? Mitkä asiat vaikuttavat aikuisen oppimiseen uusimman tutkimustiedon mukaan? Miten motivaatio ja kiinnostus syntyvät?

Puoliso Juha Virrankoski.
--------------------------------------

Taiteen maisteri, kuvataiteen maisterikoulutusohjelma Taideteollinen korkeakoulu 2001

Visuaalisen alan taideopettajan pedagogiset opinnot, Taideteollinen korkeakoulu 2007

Näyttelyitä ja taideopetusta Helsingissä 1998-2008 ja nykyisessä asuinpaikassa Turussa vuodesta 2008 alkaen.

Master of Fine Arts, University of Art and Design Helsinki 2001

Visual Art Teacher, pedagogical studies (60 cr.) University of Art and Design Helsinki 2007

Lives and works in Turku, Finland.