Nanna Jalkanen

Perustiedot

Kuvataiteilija

Oma esittely

Teen taidemaalauksia eri tekniikoilla, pääosin öljy- ja akryylivärein. Löydän taiteeseeni inspiraatiota mm. leikistä, meditaatiosta, luonnosta ja taidehistoriasta. Värit, kaikki niiden eri sävyt ovat tavattoman kiinnostavia ja vaikuttavat ihmisen mieleen eri tavoin. Taide on arvoitus, tunne, ajatus, nautinto, mielikuva ja mielikuvitus. Taide muistuttaa arjessa arvoista ja jostakin "syvemmästä" kokemuksesta, flow tilasta ja luovuudesta. Me ollaan usein niin vakavia ja aikuiset eivät leiki tarpeeksi. Alitajunta on aina mukana kuvanteossa ja sen symboleissa. Värit, tarinat ja kuvaukset koskettavat alitajuntaa. Siksi omatkin maalaukset ovat välillä osin arvoituksia joiden syvemmän merkityksen ymmärtää vasta myöhemmin. En rajoita itseäni esim. abstraktiin tai esittävään taiteeseen vaan siinä kohtaa menen fiiliksellä. Tämä vapaus onkin tärkeää kun muutoin arjessa on usein viivoittimella käyttöä kun pitää saada sarakkeet, numerot ja päivät ylipäätään pysymään kuosissa :).

Minulle taiteen tekeminen on siis vapautta, hiljaisuutta, egosta luopumista ja tietysti fyysistä työtä. Ego on hyvin rajoittava sillä se tietää kaiken, on universumin keskipiste ja sillä ei ole mitään tarvetta oppia uutta. Joskus egoni toki pulpahtaa kuningattarena pintaan mutta ainakin olen siitä tietoinen ja hellästi siirrän sen taka-alalle.

Luonteeltani olen hieman boheemi (lähipiirin mukaan). Boheemisuus on selkeästi isäni suvun peruja. Väliaikaisuus ja luopuminen ovat minullekin tuttuja kokemuksia, yritän kuitenkin keskittyä positiiviseen.

Kehitän työtäni ja osaamistani jatkuvasta. Taidetyöni on prosessi jossa luovuuteni ja uuden oppiminen yhdistyvät.

Jaan aikani Turun ja Pohjois-Karjalan välillä. Asun Turussa rakkaan avomieheni kanssa. Yksi yhteinen harrastuksemme on taidematkailu eli käymme katsomassa taidetta maailmalla museoissa ja galleroissa.

Taiteesta nauttimiseen ei tarvita tietoa, taideteos on kuin luonto ja sen soljuvat tapahtumat. Jokainen tulkinta teoksestani on yhtä hyvä. Minusta paras taide toimii kuitenkin sekä tunteen, älyn ja mielikuvituksen tasolla.
Näytä biografia

Ajankohtaista

21.4 -21

Päivitän kuvia työskentelystäni yms. Instagrammiin @arsjal.

Maalaukseni olivat nyt huhtikuussa Turussa esillä taidenäyttelyssä päiväkodissa. Kaksi varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijaa Turun yliopistosta järjestivät osana opintojaan  taidenäyttelyn lapsille ja tekivät töideni inspiroimana  äänimaiseman lasten kanssa. Lapset valitsivat Butterflies eli Perhoset maalauksen äänimaisemansa pohjaksi (eka työ alla)

Lasten taide- ja luovuuskasvatus on lähellä sydäntäni ja tämä oli mielestäni  hieno projekti 💛. Lisäksi on mielestäni tärkeää löytää "uusia" käyttötapoja nykytaiteelle ja viedä sitä lasten ja aikuisten ulottuville matalalla kynnyksellä. Ajat muuttuu ja niin muuttuu sekin miten ja missä taidetta on esillä.

Laitan ääniraidan eli äänimaiseman +kuvaa projektista instaan piakkoin  (kunhan ehdin 😊).

 

 

 

 

 

 

Taiteilijan teoksia

Bio

Uskoo rakkauteen, luovuuteen ja taiteen vapauteen. Pitää yhteistyöstä ja ystävällisistä (ei tarkoita samaa kuin hampaattomista) ihmisistä.

Ei pidä kehitystä estävästä kateudesta ja puhtaasta oman edun tavoittelusta. Myöskin pahansuopa käytös (kyllä, sitäkin on) ärsyttää todella.

Kiinnostunut pedagogiikasta. Miten ja missä ihminen parhaiten oppii uusia asioita? Mitkä asiat vaikuttavat aikuisen oppimiseen uusimman tutkimustiedon mukaan? Miten motivaatio ja kiinnostus syntyvät?

Puoliso Juha Virrankoski.
--------------------------------------

Taiteen maisteri, kuvataiteen maisterikoulutusohjelma Taideteollinen korkeakoulu 2001

Visuaalisen alan taideopettajan pedagogiset opinnot, Taideteollinen korkeakoulu 2007

Näyttelyitä ja taideopetusta Helsingissä 1998-2008 ja nykyisessä asuinpaikassa Turussa vuodesta 2008 alkaen.

Master of Fine Arts, University of Art and Design Helsinki 2001

Visual Art Teacher, pedagogical studies (60 cr.) University of Art and Design Helsinki 2007

Lives and works in Turku, Finland.