Age-Elisa Riekkinen

Perustiedot

s. 1970, Tallinna
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Kirkkonummi

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +35840 55 33 820

Oma esittely

Olen aina piirtänyt, siitä lähtien kun opin pitämään kynää kädessäni.  

Olen tallinnalaissyntyinen, inkeriläistaustainen kuvataiteilija ja olen asunut Suomessa vuodesta 1991. Valmistuin taidemaalariksi Kankaanpään taidekoulusta. Olen myös sosiaalipedagogi, valmistuin Humanistisesta ammattikorkeakoulusta.

Pohdin teokissani eri kulttuuriperinteen vaikutusta , integraatiota suomalaiseen yhteiskuntaan - paluumuuttajan näkökulmasta katsottuna. Mukana on sekä arkiset tilanteet sekä erilaiset kulttuuriin ja psykologiaan liittyvät kysymykset - mitä, missä ja miksi.

Käytän nykyisin monta eri tekniikkaa, maalaan akryylein sekä akvarellivärein/tussein ja teen grafiikkaa. Grafiikan menetelmistä käytän kohopainoa. Teokseni ovat pääsääntöisesti figuratiivisia.

Monen eri tekniikan sekä materiaalin käyttäminen saa aikaiseksi aivan erilaisia teoksia. Näen tässä kahtiajakoisuudessa yhdistävänä tekijänä teoksistani löytyvän tarinallisuuden. Jokaisesta teoksestani löytyy tarina. Se, mitä katsoja kokee tai mitä ajatuksia hänelle nousee katsoessaan teostani, jää usein salaisuudeksi. Tämän kohtaamisen merkitys on usein arvaamaton mutta hyvin merkityksellistä.

Piirrän ja maalaan muotokuvia sekä teen muita tilaustöitä, asiakkaan toivomuksesta.

Olen Helsingin taiteilijaseuran jäsen sekä Suomen Akvarellitaiteen yhdistys ry:n jäsen.
Näytä biografia

Ajankohtaista

 

SAy:n Vuosinäyttely 2020, Aallon harjalla, Galleria Uusikuva, Kotka / syyskuu

SAy:n vuosinäyttelyn Aallon harjalla 2020 jatkonäyttely, galleria AKVART Galleriassa, Helsinki / lokakuu

2020/21 EWCS Palma de Mallorca, Espanja (siirrettyy koronatilanteen takia)

Bio

Myth and Innovation Contemporary Artists from Finland
Imago Mundi Book:
Tallinnalaissyntyinen taiteilija on asunnut Suomessa vuodesta 1991. Hän valmistui taidemaalariksi Kankaanpään taidekoulusta 1998 ja on jatkannut sen jälkeen opintojaan mm kasvatustieteessä. Hänen töitä on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja Eestissä. Taiteessaan Riekkinen on pohtinut, heikentääkö vai vahvistaako kaksi kulttuuriperinnettä maahanmuuttajan identiteettiä. Oleskelu Italian Materassa sijaitsevassa taiteilijaresidenssissa on vaikuttanut taiteilijan viimeaikaiseen tuotantoon.