Age-Elisa Riekkinen

s. 1970, Tallinna
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Kirkkonummi

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +35840 55 33 820

Oma esittely

Olen syntynyt Tallinnassa 1970. Ylioppilas minusta tuli 1988. Koulussamme toimi taidekerho, johon osallistuin nelosluokalta lähtien. Inkeriläis-suomalaisen taustani johdattamana saavuin Suomeen 1991. Halusin tutustua maahan, joka silloin oli meille, Neuvostoliiton kansalaisille, hyvin kaukainen. Tulin ja jäin. Olen pikkuhiljaa juurtunut tähän maahan. Tutustumisen yhteydessä valmistuin ammattiin ja perustin perheen. Perheessämme on kaksi kouluikäistä poikaa. Olen asunut ja työskennellyt Kirkkonummella vuodesta 2001 lähtien.
Valmistuin taidemaalariksi Kankaanpään taidekoulusta 1998. Nykyisin työskentelen kahden erilaisen tekniikan parissa. Maalaan akryyliväreillä ja valmistan vastapainoksi grafiikkaa linotekniikalla. Piirrän ja maalaan muotokuvia sekä teen muita tilaustöitä, asiakkaan toivomuksesta.
Ideat teoksiini nousevat ympäristöstäni. Perheen arki, politiikka ja ajankohtaiset uutiset sekoittuvat luovasti keskenään kokonaisuudeksi, jotka pulpahtavat esille tunnesuodattimeni avulla, menneisyyttäni ja sukujuuriani unohtamatta. Esittelytapa minulla on esittävä, käytän usein eläinhahmoa teoksissani.
Helsingin taiteilijaseuran jäsen olen ollut vuodesta 2001 ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen vuodesta 2009 alkaen.
Näytä biografia

Ajankohtaista

18.11-14.12.2018 PRINTTI VI
Valtakunnallinen pienoisgrafiikan näyttely
Nokian taidetalo, Nokia

The 3rd International watercolour biennale Vietnam 2019
Ho Chi Minh City Fine Arts Museum, Vietnam

Bio

Myth and Innovation Contemporary Artists from Finland
Imago Mundi Book:
Tallinnalaissyntyinen taiteilija on asunnut Suomessa vuodesta 1991. Hän valmistui taidemaalariksi Kankaanpään taidekoulusta 1998 ja on jatkannut sen jälkeen opintojaan mm kasvatustieteessä. Hänen töitä on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä Suomessa ja Eestissä. Taiteessaan Riekkinen on pohtinut, heikentääkö vai vahvistaako kaksi kulttuuriperinnettä maahanmuuttajan identiteettiä. Oleskelu Italian Materassa sijaitsevassa taiteilijaresidenssissa on vaikuttanut taiteilijan viimeaikaiseen tuotantoon.