Riikka Ahlfors

Perustiedot

s. 1975, Kirkkonummi
Taiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358451222278

Oma esittely

Minua kiehtoo kuinka kaksiulotteinen pinta muuntuu kuin se olisi moniulotteinen ja kuinka maalaus tulee osaksi ympäristöään samalla luoden oman maailmansa ja tilansa. Käytän öljyvärejä ja tempera maalausta kerroksellisesti hakien syvyyttä ja ilmavuutta maalauksen ilmaisuun. Käytän lähdekuvastona ottamiani valokuvia. Yhdistelen valokuvia ja kokemuksia päällekkäisiin ja vierekkäisiin sommitelmiin hahmottaen tilaa maalauksen pinnalla. Minua kiehtoo liikkeen samanaikainen abstraktisuus ja konkreettisuus kameran vangitsemassa hetkessä. Valokuva on samalla abstraktio sekä sillä on luonnollinen suhde kohteeseensa.

Pyrin kehon kokonaisvaltaiseen kokemukseen maalauksen äärellä. Toisin sanoen siihen, että pensselin vedot ja maalauksen väripinnat antaisivat tilan ja liikkeen olemuksen koettavaksi katsojalle. Etsin töissäni ratkaisuja, jotka tuntuvat luontevalta mutta kyseenalaistavat sitä mitä maalauksessa näkyy. Tähtään siihen, että maalaukseni ovat kevyitä tapahtumia – raikkaita ja abstraktoituja näkymiä.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Wiurilan Kesä


11.6.-29.8.2021


https://www.wiurilankartano.fi/wiurilankesa/


 

Bela Biennaali


15.7.-14.8.2021


https://belabiennial.org/en


 

Yö Fest 4


5.-15.8.2021


https://www.yory.fi/fi/yo-fest


Yksityisnäytttely @ Galleria Katariina


26.1.-13.2.2022

Bio

Riikka Ahfors (s.1975, Helsinki) on kuvataiteilija, joka maalaa öljyväri- ja temperamaalauksia, joissa realistinen tila pelkistyy muodoiksi ja väreiksi. Hän pyrkii keveään ilmaisuun, jossa keveys on valoa ja sen värejä ja pigmentti niiden väline. Suhde luontoon on ilmeinen Ahlforsin teoksissa.


Riikka on kuvataideakatemiasta maisteriksi valmistunut kuvataiteilija, joka teki kandiopintonsa Kanadassa. Tällä hetkellä hän asuu ja työskentelee Helsingissä.