Tanja Ahola

Perustiedot

s. 1971, Australia
kuvataiteilija, valokuvaaja
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 40 5127919

Oma esittely

Tanja Ahola tekee taiteellista tutkimusta liikkeen merkityksestä ihmiselle. Hänen pyrkimyksenään on löytää inspiraatio hetkessä tapahtuvista mielenliikkeistä ja läsnäolon laadusta. Hänen maalauksissaan liikkeellä ja tanssilla on merkittävä rooli.

”Yritän ymmärtää ihmisen osaa median, teknologian, tieteen, politiikan ja
viihteen puristuksessa. Mitä rationaalisempi kuva ihmisestä voidaan muodostaa, sitä enemmän syntyy kaipuuta selittämättömälle. Koen, että selittämättömän kanssa oleminen on tässä ajassa ensiarvoisen tärkeää, jotta ihminen voisi löytää paikkansa.”

Tanja Ahola on valokuvaaja ja kuvataiteilija. Hän valmistui vuonna 1998 Taideteollisesta Korkeakoulusta taiteen maisteriksi. Hän asuu ja työskentelee Helsingissä.
Tanja on katsonut ihmisiä kameran linssin läpi jo kaksikymmentä vuotta, kouluajoista lähtien hän on saanut työskennellä valokuvaajana ja graafisena suunnittelijana maamme parhaiden teatterin, tanssin ja musiikin tekijöiden kanssa. Hänen työnsä on ollut monipuolista luomista ulottuen taiteilijoiden visioiden toteentuottamisesta esittävän taiteen dokumentointiin ja ainutkertaisten ihmisten henkilökuvaukseen.
Lisäksi hän on luonut omintakeista juliste- ja markkointikuvataidetta ja lavastanut näytelmiä. Hän laajensi lopulta ilmaisutekniikkaansa maalaukseen vuonna 2011.
Hänen vahvuuksiaan maalarina on erityisesti valokuvauksen tuoma kokemus – tämä vaikuttaa
valoon, syvyyteen ja liikkeeseen – maalauksen olennaisiin asioihin. Tanja osaa vangita tunnelman maalauksiinsa, ikäänkuin ”luoda näyttämön”. Tekijänä hän on pelkäämätön ja kokenut taiteen monilla eri saroilla. Tanja kokee olevansa tärkeässä osassa taiteen kentällä: sillanrakentajan roolissa menneelle ja tulevalle.
Näytä biografia

Bio

Tanja Ahola on valokuvaaja ja kuvataiteilija. Hän valmistui vuonna 1998 Taideteollisesta Korkeakoulusta (Aalto yliopisto) taiteen maisteriksi. Tanja on katsonut ihmisiä kameran linssin läpi jo kaksikymmentä vuotta, kouluajoista lähtien hän on saanut työskennellä valokuvaajana ja

graafisena suunnittelijana maamme parhaiden teatterin, tanssin ja musiikin tekijöiden kanssa.  Hänen työnsä on ollut monipuolista luomista ulottuen taiteilijoiden visioiden toteentuottamisesta esittävän taiteen dokumentointiin ja ainutkertaisten ihmisten henkilökuvaukseen.

Lisäksi hän on luonut omintakeista juliste- ja markkointikuvataidetta ja lavastanut näytelmiä. Hän laajensi lopulta ilmaisutekniikkaansa maalaukseen vuonna 2011.

Tekijänä hän on pelkäämätön ja kokenut taiteen monilla eri saroilla. Tanja kokee olevansa tärkeässä osassa taiteen kentällä: sillanrakentajan roolissa menneelle ja tulevalle. Tästä  esimerkkeinä mielenkiintoa laajasti herättäneet ensimmäiset näyttelyt Galleria Katariinassa ja Galleria Artikassa. Sekä yhteistyö erialojen taiteentekijöiden kanssa.