Pauli Ahopelto

Perustiedot

s. 1969, Tampere
Kuvataiteilija, Tilataiteilija, Päretaiteilija, Valokuvataiteilija, Ympäristötaiteilija, Äänitaiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Kiva olisi tehdä päremuraaleja!
Näytä biografia

Bio

Olen toiminut vuodesta 2000 monitaiteen alueella ja kantanut arvokkaasti tilataiteilijan ammattinimikettä. Lähtökohtana on ollut suunnitella ja toteuttaa mm. installaatioita monitaiteellisin keinoin. Olen mukana myös aktiivisesti taiteilijajärjestötoiminnassa.

TILAN EHDOILLA
Teosvälineinäni on monentyyppiset materiaalit, kuten metallit, purku- ja kierrätysmateriaalit, päreet ja puu. Tekniikoina käytän kuvanveistoa, maalausta, projisointia, mosaiikkia sekä valokuvausta. Ja usein myös ääntä. Ja digitaalisuus kiinnostaa aina. Lähtökohtana on toimia ympäristön ja tilan ehdoilla. Asun ja työskentelen Helsingissä (työskentelen myös Valkeakosken Tarttilassa, vanhalla työväentalolla).

KAUAN SITTEN
Maasta valmistuttuani v. 2000 näyttelyideni teemana oli useita vuosia muovinen kertakäyttökulttuuri ja markkinavoimat. Lopputyönäni jäljensin toritaide-teemasta massoittain maalauksia installaatioksi. Myöhemmin tein mm. tavarataloista otetuista valokuvista kiiltävän muovisia, tuotteenomaisia objekteja. Ne ilmensivät urbaania ajankuvaa olemuksellaan. Äänimaisemia ja mediataidettakin on tullut tehtyä.

VIIME AIKOINA
Äänitaide kulkee vahvasti mukana, mutta uusimmissa teoksissa olen lähtenyt vanhojen rakennusmateriaalien jäljille. Vastakohtana aiemmalle muovisuudelle ja myöhemmälle kylmälle metallille aloin etsiä luonnonmateriaalien orgaanisuudesta aikakerroksia ja visuaalisia viestejä. Uusissa aiheissa kaytän mm. kierrätyspuuta ja päreitä. Olen löytänyt niistä uudenlaista värinää ja potkua, jota en ole tavoittanut teollisesti jalostetuista materiaaleista.

IDEOITUJA OTOKSIA
Tilataidetyöskentelyn ohella ikuistan valokuvaten sekä sekatekniikoin erilaisia rakennettuja pintoja. Nämä otokset ovat pieniä kosmoksia tai maisemia katoavilta pinnoilta. Kesällä 2016 näitä teemoja oli esillä mm. Laurinmäen Torpparimuseolla Janakkalassa sekä Näkymä2016-näyttelyssä Akaassa. Valkeakoskella Tarttilan kylässä ylläpidän vanhaa työväentaloa kesäisin. Järjestän siellä taidetapahtumia, kuten Tarttila Jazzia ja kokeellista KinoTarttila -lyhytelokuvatapahtumaa (yhteistyössä FutureShortsFinland).

PÄRETAIDE

Tulossa pian! - coming soon!