Ahti Parviainen

Perustiedot

s. 1959, Helsinki
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Espoo

Yhteystiedot

Oma esittely

Käsittelen teoksissani sensuaalisuutta.
Sensuaalisuus yhdistetään usein aistillisuuteen ja erokseen. Teoksissani sensuaalisuus on paitsi sitä, myös enemmän kuin aistien tuottama kokemus.
Se on tietoista läsnäoloa hetkessä, se on intuitiota, se on mielentila, joka värittää kokemuksemme ja muistomme. Toisen ihmisen katsominen voi olla sensuaalinen kokemus.
Saman tunteen voi synnyttää jokin ilmiö tai tapahtuma ympäristössämme: ikkunalasia pitkin valuva sade, puunpinnan kiemurtelevat syyt tai jatkuvasti elävä ja liikkuva tuli.
Myös ajatuksemme, odotuksemme tai kaipauksemme voivat herättää voimakkaita tunteita, vaikka kokemus ei olekaan kehollinen.
Teoksissa kysymys ei ole pelkistä kuvista, vaan mielikuvista, tunteista ja odotuksista, joihin katsoja voi samaistua ja liittää niihin omia tuntemuksiaan.
Teokseni ovat hyvin henkilökohtaisia, ne syntyvät omista mielentiloistani ja voimakkaista kokemuksista.
Haluan jakaa tämän tilan katsojien kanssa.
Olen tuonut tänne nämä teokset, ja kun katsoja katsoo niitä, jaamme samalla kokemuksen.
Vaikka sensuaalisuutta on käsitelty paljon ja siitä kertovia kuvia tulee vastaan paljon, kokemus on aina uusi ja henkilökohtainen.
Teoksissa on usein yllätyksiä. Lähempää katsottaessa kuvissa on yllättäviä elementtejä, jotka tuovat uuden näkökulman tarkasteltavaan asiaan.
Teokseni ovat aina liittyneet tunteisiin, mielentiloihin ja kokemusten jakamiseen ja tarjonneet mahdollisuuden samaistua.