Aino Keinänen

Perustiedot

s. 1985, Helsinki
Kuvataiteilija, Paperitaiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Oma esittely

Kuvaus taiteestani

Tapani työstää erilaisia aiheita lähtee siitä, että koristeellisuus ja taiteellisuus eivät sulje toisiaan pois. Pyrin ravistelemaan katsomisen tapoja lähtemällä jostakin sellaisesta, jota pidetään ensisijaisesti kauniina ja vasta toissijaisesti jonakin muuna. Minulle on tärkeää näyttää vakavatkin aiheet hienovaraisella tai kauniilla tavalla tuodakseni esille niihin liittyviä syviä ristiriitoja. Koen taiteen tekemiseni ennen kaikkea kommunikaationa. Tavoittelen samalla sekä esittävää kuvaa että materiaalinomaista jälkeä puhutellakseni katsojaa näköaistin lisäksi myös tuntoaistin kautta. Vartaloaiheiset työt ovat hallinneet uusimpaa tuotantoani ja projektit ovat olleet entistä omakohtaisempia ja tarinallisempia. Ihmiskuvaus merkitsee minulle loputtoman kiinnostavaa tutkimusmatkaa, jossa keho ja mieli ovat yhtä.

Ajankohtaista

LEMPIVÄRINI ON RAUHOITETTU

Aino Keinänen

30.5.-31.8.2019

HUOM! Suljettu 22.6.-14.7.2019

Kulttuurikeskus Sähinä

Heikkiläntie 10

00210 Helsinki

Avoinna:

ma-pe klo 8-18

la-su klo 10-17

 

LEMPIVÄRINI ON RAUHOITETTU

Kaikista kukista

Kaikista kukista yksi
on kuin hiomaton jalokivi
Kehoni juuret tunnen vain minä
Kasvan ja kukoistan läpi elämän
Aarteeni on oma
Luontoni on soma
Lempivärini on rauhoitettu
Silmieni takana on enemmän

Me ihmiset olemme keskenämme niin henkisesti kuin fyysisesti yhtä erilaisia kuin kaikki kukat joita ympärillämme kasvaa. Silti meitä vaivaa tarve luokitella toisiamme vain kahteen erilaiseen kategoriaan, kun kysymyksessä on keho ja sukupuoli. Samalla tulemme jakaneeksi ison osan keskeisistä inhimillisistä ominaisuuksista kahteen ryhmään, jolloin yksilön kaikki piirteet eivät pääse
oikeuksiinsa. Todellinen sukupuoli asuu ihmisen sisällä eikä kukaan toinen voi sitä hänen puolestaan määritellä. Pyrin luonnonelementtien avulla symbolisesti purkamaan yhteiskuntamme luonnotonta ideaa sukupuolesta. Annetaan kaikkien kehojen kukoistaa, koska jokainen ainutlaatuisuudessaan on kaikista kehoista kaunein.

Aino Keinänen