Aino Kyllikki Ulmanen

Perustiedot

s. 1948, Myrskylä
Taidemaalari
Asuinpaikka: Kankkila

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 (0)41 449 0082

Oma esittely

Maalausprosessini on intuitiivinen ja ekspressiivinen. Sää ilmiöt, ilmaston lämpenemisen aiheuttamat, tornadot, ym. ovat maalausteni aiheita.

Maalausmateriaalini tuhka on aito, intohimoinen ja luja.

Tuhkamaalin valmistusprosessi on kokonaisvaltainen. Poltan kaikki puulajit erikseen, joten saan pysymään sävyt puhtaina.

Tuhka on minulle enemmän kuin pigmentti, josta sekoitan värini. Kuin elämän virta, joka vie mukanaan. Iltapäivisin tunne räjähtää kankaalle. Tuhka maalauksissa, väri pyörteilee, myrskyää, pisaroi ja savuaa. Harmaan, ruskean ja mustan sävyt sinertävät ja punertavat, kuultavat herkästi toistensa läpi, törmäävät raivolla.
Näytä biografia

Bio

Aino Ulmanen (s. 1948) asuu ja työskentelee Myrskylässä. Ulmanen on opiskellut maalaustaidetta Vapaassa taidekoulussa 1998–2002. Hän on osallistunut yhteisnäyttelyihin kotimaassa ja ulkomailla vuodesta 1986 sekä pitänyt useita yksityisnäyttelyitä. Aino Ulmasen maalauksissa toistuu usein luonto ja vesi. Teoksissaan hän ottaa kantaa myös luonnon katastrofeihin. Ulmanen on intohimoinen piirtäjä aiheenaan esimerkiksi elävä malli.