Anna Kolehmainen

Perustiedot

s. 1982, Helsinki
Kuvataiteilija, Taidegraafikko
Asuinpaikka: Hämeenlinna

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0443401505

Oma esittely

Olen kiinnostunut hienovaraisista ja näkymättömistä asioista, joita herkän havaintokyvyn keinoin voi tuoda näkyväksi. Tunnetasolla tapahtuvat prosessit saavat näkyvän tulkinnan taiteen kautta. Kuvan keinoin voimme lisätä ymmärrystämme omasta itsestämme, sekä maailmasta ympärillämme. Kuvataide toimii peilinä meille yksilöinä, ja yhteisönä.

Tärkeimmät ilmaisuvälineeni ovat taidegrafiikka, maalaus ja installaatio.
Näytä biografia

Ajankohtaista

GRAFOTEEKIN KUUKAUDEN TAITEILIJA 30.11-23.12.2021, Pieni-Roobertinkatu 10, 00120 Helsinki https://www.taidegraafikot.fi/grafoteekki/kuukauden-taiteilija-nayttelyt/   1-30.10.2021 Yksityisnäyttely Galleria Paperihuone, grafiikanpaja, Arvi Karistonkatu 9, 13100 Hämeenlinna https://paperihuone.com/tulevat/

Bio

Anna Kolehmainen on Helsingissä vuonna 1982 syntynyt kuvataiteilija, joka käyttää työskentelyssään taidegrafiikan, piirustuksen ja maalauksen menetelmiä. Hän aloitti kuvataideopinnot vuonna 1991 Lieksan lasten ja nuorten kuvataidekoulussa. Kolehmainen on valmistunut kuvataiteilijaksi Imatran taidekoulusta vuonna 2006 pääaineenaan taidegrafiikka. Debyyttinäyttelynsä hän piti vuonna 2009 Galleria Laterna Magicassa Helsingissä. Hän pitää säännöllisesti yksityisnäyttelyitä, sekä osallistuu suomalaisiin ja kansainvälisiin yhteisnäyttelyihin. Vuonna 2014  Kolehmainen sai tuomariston erikoispalkinnon  Rokycany Grafiikan Biennaalissa Tsekin tasavallassa. Hänen teoksiaan on mm. Imatran kaupungin, Rokycany Museon ja Jan-Olof Mallanderin kokoelmissa. Teoksissaan Kolehmainen käsittelee ihmisen havaintokykyyn ja maailmasuhteeseen liittyviä teemoja. Tietoisemman elämän, pysähtymisen ja omalla polulla kulkemisen merkitykset ovat keskeisiä hänen taiteessaan. Kolehmainen on Suomen Taidegraafikoiden, ArsHämeen, Helsingin Taiteilijaseuran, Joensuun Taiteilijaseuran, sekä Paperihuone ry:n jäsen. Hän on naimisissa kuvittaja, graafinen suunnittelija Ville Salosen kanssa ja asuu perheineen Hämeenlinnassa.