Anna-Leena Vilhunen

s. 1955, Kajaani
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: HELSINKI

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0451497640

Oma esittely

Maalaukseni syntyvät mieleen painuneista ohikiitävistä hetkistä. Lapsena olin jäädä kuorma-auton alle, mutta äitini ehti pelastaa minut viime tipassa.
- Jäin eloon ja ajattelen, että maalaan juuri siksi.

Jatkan teoksissani aikaisempien teemojeni käsittelyä. Värit ja maalaamisprosessin fyysisyys ovat osa tarinallista sisältöä.

Seisoin pimeässä bussipysäkillä ja näin maalaukseni liikkuvan kun punainen rekka ajoi ohi. Nainen ja rattaissa istuva lapsi katselivat kun koukkunokkainen työkone siirsi isoa roskasäiliötä. Ohitin heidät ja hymyilimme katseiden kohdatessa lyhyesti.

Kerran näin kadulla monen metrin kaaressa maitoa rinnoistaan suihkuttaneen naisen. Jatkan muunnelmilla maidollaan maalaavasta taiteilijasta. Viittaan myös tunnettuun taidehistorialliseen teemaan miten Linnunrata (engl. Milky Way) syntyi. Siinä lapsen suun ohi suihkuavasta maidosta muodostuu Linnunrata, maailmankaikkeus.

Maalausten keskeinen hahmo on maalari-kuningatar ja imettävä äiti, jonka leveähelmainen hame on erottavista ja yhdistävistä siveltimenvedoista syntynyt ruudukko. Se muistuttaa oopperasalin parvien kaarimuotoa.


Visual artist Anna-Leena Vilhunen www.anna-leenavilhunen.com

Näytä biografia

Ajankohtaista

Teos Rekka pimeässä ostettu Kansallisgallerian / Valtion taideteosteostoimikunnan kokoelmaan 2019. 


TULEVA YHTEISNÄYTTELY


29.8.2019 KARUSELLI - Taidemaalariliiton 90 -vuotisjuhlanäyttelytapahtuma,


tm.galleria, Helsinki


 

TULEVA YKSITYISNÄYTTELY


26.9.-19.10.2019 Maalauksia, Galleria Roikka, Lappeenranta


 

 

Bio

Kuvataiteilija Anna-Leena Vilhunen asuu ja työskentelee Helsingissä. Hän työskentelee nykyisin pääasiassa öljy- ja akvarelliväreillä.

Anna-Leena Vilhunen on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteilijaksi 1990 ja maisteriksi 2002. Hän on opiskellut lisäksi Taideteollisessa korkeakoulussa (nykyinen Aalto-yliopisto) ja Kankaanpään taidekoulussa. Vilhunen on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin Suomessa. Vilhunen on pitänyt useita yksityisnäyttelyitä, viimeksi Tavallinen kuningatar maalaa galleria Katariinassa 2019. Hän on tehnyt myös mm. animaatioelokuvan Pallo karkaa vuonna 2016.


Vilhusen teoksia on mm. Valtion taidekokoelmassa ja Helsingin taidemuseon kokoelmassa. Vilhunen on Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.