Anna-Leena Vilhunen

Perustiedot

Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: HELSINKI

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0451497640

Oma esittely

Teokset ovat öljymaalauksia kankaalle, MDF -levylle tai akvarellimaalauksia paperille.

Anna-Leena Vilhunen

Lisää kuvia ja tekstiä:
www.anna-leenavilhunen.com

Näytä biografia

Ajankohtaista

Tulossa syyskuussa 2021 yksityisnäyttely Koneita ja ihmisiä, Machines and People, Galleria Aarni. Avajaiset ti 31.8., avoinna 1.-26.9., Kauppakeskus Sello, Espoo. Kaikki teokset ovat uusia öljymaalauksia kankaalle.

Maahan syvää kuoppaa kaivavassa kaivinkoneessa on jotain, joka kiinnostaa ja samalla hämmentää minua. Mietin mielessäni tehorakentamiseen liittyviä yhteiskunnallisia ristiriitaisuuksia. Minua hivelee työkoneiden toiminnan järjestelmällisyys ja salaperäinen maskuliininen kauneus. Ne rikkovat, runtelevat, ne eivät ole vain lapsenomaisesti kiehtovia tai vain vaarallisia.  

Maalaaminen on keino välittää jo(s)takin sekä tehdä tilaa jollekin uudelle. Prosessi saa näkyä.

Tulossa myös: Mustavalkoista -ryhmänäyttely, Arabianrannan Taiteilijat, Arabianrannan kirjasto, 3.8.-30.9.2021. Yksityisnäyttelyt 2022 Galleria Katariinaan, Helsinkiin ja Galleria Napaan Rovaniemelle. 

Bio

Anna-Leena Vilhunen on valmistunut Kuvataideakatemiasta kuvataiteilijaksi 1990 ja maisteriksi 2002. Hän on opiskellut lisäksi Taideteollisessa korkeakoulussa (nykyinen Aalto-yliopisto), Kankaanpään taidekoulussa ja Oriveden Opistossa. Hän on pitänyt aktiivisesti yksityisnäyttelyitä ja osallistunut ryhmänäyttelyihin. Vilhunen on tehnyt myös mm. animaatioelokuvan Pallo karkaa vuonna 2016. Hänen teoksiaan on mm. Valtion, Helsingin Taidemuseon ja monissa yksityisissä taidekokoelmissa. Hän on Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.