Anna-Maija Rissanen

Perustiedot

s. 1983, Järvenpää
Kuvataiteilija, Taidemaalari

Yhteystiedot

Oma esittely

Taiteilijana keskittyy maalaamaan universaaleja mielenmaisemia, vettä ja kalliota, jotka ovat esittävän ja abstraktin, läntisen ja itämaisen taiteen rajamaastoissa.

Uudempana aluevaltauksena ovat suuret läpikuultavat installaatiot Vaeltavat ja Leijuvat vuoret metsämaisemassa puiden lomassa, joissa auringon valon leikki ja puiden varjot antavat illuusion elämästä,
muutoksesta.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Meneillään olevat näyttelyt

5.12.2018-31.1.2019 Kuukauden taiteilija Krapin Pajalla, Tuusula
http://krapinpaja.fi/kuukauden-taiteilija-anna-maija-rissanen/

27.1.2019 asti Järvenpään Taidemuseossa pari teostani voi ihailla joko seisaaltaan tai säkkituoleilla pötköttäin, sillä teos on kattoon ripustettu. Kyseessä Järvenpään Taideseura ry:n 60-vuotis juhlanäyttely.

TULOSSA OLEVIA NÄYTTELYITÄ

YKSITYISNÄYTTELY
6.2.-3.3. Galleria Bronda, Annankatu 16, Helsinki

Bio

Valmistunut vuonna 2009 Brysselin kuninkaallisesta taideakatemiasta kuvataiteiden maisteriksi, sekä suorittanut kuvataiteiden opettajan pätevyyden lukioikäisille. Valmistumisen jälkeen palannut Suomeen, 14 vuoden jälkeen. 2009-2012 välisenä aikana ollut 10 yksityisnäyttelyä, ja osallistunut 15 yhteis- ja ryhmänäyttelyihin niin Suomessa kuin ulkomailla (Bryssel, Pariisi, Berliini, Helsinki, jne).

Marraskuussa 2011 ilmestyi Särö -kulttuuri- ja kirjallisuuslehden tuplanumero 17-18, jossa oli 20-sivuinen artikkeli töistänsä, taiteestaan, koulutuksestaan sekä pohdintoja identiteetistä. Lukuvuonna 2012-2013 täydensi koulutustaan Kiina taideakatemiassa Hangzhoussa opiskelemalla vuoden kiinalaista perinteistä maalaustaidetta sekä kieltä.

Taiteilijana keskittyy maalaamaan universaaleja mielenmaisemia, vettä ja kalliota, jotka ovat esittävän ja abstraktin, läntisen ja itämaisen taiteen rajamaastoissa. Tekee maalaukset sekatekniikoin käyttäen pääosin vesivärejä, akryylejä, tussia ja kollaasia kankaalle ja paperille. Uudempana aluevaltauksena ovat suuret läpikuultavat installaatiot Vaeltavat ja Leijuvat vuoret metsämaisemassa puiden lomassa, joissa auringon valon leikki ja puiden varjot antavat illuusion elämästä,
muutoksesta.