Anne Lehtelä

Käsitetaiteilija, Installaatiotaiteilija
Asuinpaikka: Nokia

Yhteystiedot

Oma esittely

Suojeltaessa tullaan aina rajanneeksi jotakin pois. Suojeltaessa tehdään arvovalintoja. Panssari on jotain, jonka suojaan hakeutua tai löytää itsestään – kova ulkokuori, joka suojaa iskuilta mutta samalla aina myös eristää ympäristöstä. Suojasta ja lohdutuksesta tulee vankila, joka sulkee rajattujen kokemusten ja toiminnan piiriin.

Ihminen voi erilaisten rakenteiden avulla luoda konkreettisen tai mentaalisen raja-aidan itsensä ja muun yhteiskunnan välille. Ihminen valitsee itse omat ääriviivansa suhteessa muuhun maailmaan. Yhteiskunta tarjoaa valmiin normijärjestelmän, johon yksilö valitsee sopeutuvansa tai kamppailevansa vastaan. Sopeutuminen – kuten kamppailukin — voi olla passiivista vetäytymistä panssarikilven sisään. Ulkoa päin voidaan tarjota malli, mutta toiminta suhteessa ulkoisiin odotuksiin on ihmisen oman päätöksen tulos.

Toistuvana teemana töissäni pohdin yhteiskunnan sekä ihmisen itse itselleen luomia rajoja, kontrollia ja eristäytymistä. Teos on heijastuma, joka syntyy tekijän ja ympäröivän yhteisön dialogin kautta.

-Anne Lehtelä
Näytä biografia

Ajankohtaista

2018 Juuripainetta, Jyväskylän taiteilijaseuran kesänäyttely, Höyry-galleria, Jyväskylä.

2018 Jatkuvuus - La Continuità, Galleria Rantakasarmi, Helsinki.

2019 Bureau+kratein, julkinen tila, Pirkanmaa.

Bio

Anne Lehtelä on suomalainen kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Tampereella.
Lehtelä tutkii teostensa kautta sosiaalisia ja yhteiskunnallisia teemoja. Lehtelä etsii vastausta, mitä on olla yksilö tässä maailmassa ja yhteiskunnassa. Kuka laatii säännöt, kuka noudattaa niitä ja lopulta millä hinnalla.