Anne-Mari Pelkonen

s. 1966, Savonlinna
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Savonlinna

Yhteystiedot

Oma esittely

Värini kumpuavat kasvu- ja asuinympäristöstäni Saimaan äärellä. Vesi ja taivas - pohjoinen kylmä valo.

Taiteeni ytimessä on pohdinta siitä, mitä on olla ihminen tai vain olemisen ihmettely. Samalla tavoin kuin maiseman värisävyissä, myös elämässä on näitä hiuksen hienoja kerroksia. Näitä sävyjä, joihin sanat eivät enää riitä, voin tavoitella kuvina.

Taiteeni visuaalisuus koostuu maisemallisista elementeistä. Kävelen päivittäin metsässä ja rantapolkuja pitkin aistimassa vuodenaikoja, sateita, tuulia, lämpötiloja, maiseman erilaisia ilmiöitä. Nämä vaikuttavat taiteeseeni työskennellessäni ekspressiivisesti.

Toteutan teokseni maalauksina eri maalausmenetelmin tai toisinaan vesiväripuupiirroksina. Työskentelen usein teossarjoittain. Se mitä haluan kuvin kertoa, pohtia tai ihmetellä, määrittää tapani työskennellä. Työskentelyprosessin muuntuminen aina teoskohtaisesti on kiinnostavaa, kuten myös erilaiset kokeilevat menetelmät perinteisten rinnalla.

On kysytty, mitä taiteessani ilmenevät tilassa leijuvat pyöreät elementit ovat, olen vastannut: ne voivat olla metafora valon olemukselle, ymmärryksen välähdyksiä, energiaa, ajatuksia, elämän kulkua, eilistä-nykyisyyttä-tulevaa.

Ajankohtaista

2018 "International Bienal Of Flanders" Oud Sint-Jan Museum, Brugge Belgia
2018 International Prize Raffaello, Bologna Italia
2018 International Watercolor Festival of IWC Czech Republic, Manes Gallery,
Praha Tsekki