Anne Ovaska

Perustiedot

s. 1956, Helsinki
Kuvataiteilija, Taidemaalari, Valokuvataiteilija
Asuinpaikka: Espoo

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0405463052

Oma esittely

Taiteilijaksi ryhtyminen oli toisaalta itsestään selvää ja toisaalta sattumaa. Maalaustaide on kiinnostanut aivan lapsesta asti, mutta ammattina ja elämäntyönä se on ollut monien sattumien summa.

Luonto on ollut aina kiinnostuksen kohteena. Viimevuosina erityisesti vesi, heijastukset, sää, ja tunnelmat.

Tärkeintä teoksen synnyssä on havainto, etäisyydet ja havaintojen muuttuminen etäisyyden muuttuessa.

Työskentelyn lähtökohdat on luonnossa oleminen. Läsnäolo ja viipyminen, tunnelmien tavoittaminen.


Väri tuoksuu tarinoilta. Hengittää, lähestyy ja pakenee. Etsii paikkaa ja mieltä. Tavoittelee keveyttä, hauraita hetkiä ja syvänteitä. Väri on näköala, joka tulee vastaan ja syttyy valoksi.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Mukana Kalevala, toisin sanoen näyttelyssä Espoon Taiteilijakillan "Lintukoto" installaatio, Akseli Gallen-Kallelan Tarvaspää museo Espoo 25.1.-5.5.2019

Tulossa

Yksityisnäyttely

Galleria Pirkko-Liisa Topelius 6.8.-25.8.2019

Bio

Valmistuin taidemaalariksi Vapaasta Taidekoulusta 1987.

Asun ja työskentelen Nuuksiossa Espoossa ja vuodesta 2012 myös joitakin viikkoja etätyöhuoneellani Utön majakkasaarella Paraisilla.

Kuvataiteilijana minua kiinnostaa erityisesti havainto, väri, valo ja erilaiset pinnat ja materiaalit. Työskentelen pääasiassa öljy- ja akvarelliväreillä.

Maalauksiani on ollut esillä useissa yksityisnäyttelyissä.

Valtakunnallisiin Suomen taiteilijain vuosinäyttelyihin olen osallistunut vuosina 1990, 1995

Nuorten näyttelyyn Helsingin Taidehallissa 1987

Mäntän kuvataideviikoille 1995

Ryhmä ja yhteisnäyttelyihin museoissa: Hyvinkään Taidemuseo 199o, Tampereen Nykytaiteen museo 1991, Hämeenlinnan Taidemuseo 1993 ja Salon Taidemuseo Veturitalli 2002, Akseli Gallen-Kallela museo Tarvaspää 2019

Olen maalaamisen ohella tehnyt paperia suomalaisista kasveista; mm. maitohorsmasta, nokkosesta ja voikukasta. Paperiteoksiani on ollut esillä yksityisnäyttelyissä Helsingissä, Kuusankoskella, Turussa, Espoossa ja Halikossa, Rauman pitsiviikoilla, sekä Liettuassa, Tanskassa, Ruotsissa.

Valokuvataiteilijana olen itseoppinut ja katson valokuvaa maalarin silmin. Valokuvanäyttelyitä olen pitänyt Vaasassa ja Utössä ja niiden lisäksi valokuvateoksiani on ollut esillä muutamassa ryhmänäyttelyssä.

Olen vedostanut grafiikkaa paperisavelle ja tehnyt veistoksia kivitavarasavesta. Grafiikkaa paperisavelle ja keramikkaveistoksia on ollut esillä yksityisnäyttelyssä Helsingissä, sekä ryhmänäyttelyssä Bornholmin saarella Tanskassa.