Annu Kapulainen

Perustiedot

s. 1975, Helsinki
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0405112011

Oma esittely

Keskeisin teema taiteessani on ihminen. Pyrin kuvaamaan ympäröivää maailmaa ja sen ilmiöitä ihmisen tai esineiden kautta. Käsittelen töissäni usein yhteiskunnallisia ja psykologisia teemoja sekä ihmisen ja luonnon välistä suhdetta.

Pääasiallinen tekniikkani on öljyvärimaalaus, mutta teen myös sekatekniikkatöitä ja jonkin verran installaatioita. Jotkut töistäni ovat graafisempia ja rajatulla paletilla maalattuja, ja olen yhdistänyt niissä hiilipiirustusta ja maalausta kankaalle. Sommittelun merkitys on itselleni hyvin tärkeää kuvia luodessani. Työni muodostavat usein yhtenäisiä temaattisia sarjoja ja valitsen teosten tekniikan ja koon kulloisestakin ideasta riippuen.

Oman taiteellisen työskentelyni ja näyttelytoiminnan ohella teen myös tilausmuotokuvia – sekä yksityisiä että virallisia muotokuvia. Hyödynnän niissä Moskovassa saamaani klassista taidekoulutusta venäläisen realistisen maalausperinteen mukaisesti.
Näytä biografia

Ajankohtaista

SYKSY ON SITÄ KUN KESÄ TULEE HULLUKSI
maalauksia ja installaatio
29.11.-30.12.2018
Galleria Rantakasarmi
Suomenlinna C 1, Helsinki

Galleria avoinna: ti-to klo 12-17.30, pe-su klo 11.30-16


http://helsingintaiteilijaseura.fi/galleria-rantakasarmi

Taiteilijan teoksia

Bio

Tieni kuvataiteilijaksi on vienyt Helsingin Taiteilijaseuran lasten kuvataidekurssien ja Helsingin Kuvataidelukion kautta Moskovan Akateemiseen Surikov-taideinstituuttiin, josta valmistuin kuvataiteen maisteriksi vuonna 2003.

Olen pitänyt yksityisnäyttelyitä ja osallistunut moniin ryhmänäyttelyihin 2000-luvun alusta lähtien. Töitäni on ollut esillä Suomen lisäksi Venäjällä, Ranskassa, Itävallassa, Vietnamissa, Saksassa, Espanjassa, Ruotsissa ja Virossa.

Toimin myös kuvataideopettajana Helsingin Työväenopistossa, Vantaan Aikuisopistossa ja Vapaassa Taidekoulussa.