Antti Nieminen

Perustiedot

s. 1975, Tuusniemi
taideseppä, kuvanveistäjä
Asuinpaikka: Taipalsaari

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 400 425 949

Oma esittely

Olen seppä, kultaseppä ja kuvanveistäjä. Työskentelen laaja-alaisesti kuvataiteen, muotoilun, ympäristötaiteen ja maisema-arkkitehtuurin piirissä, lisäksi olen perehtynyt perinnerakentamiseen.

Minulla on laaja verkosto yhteistyökumppaneita eri toimialoilta, joten pystyn työskentelemään laaja-alaisesti eri mittakaavaisissa hankkeissa.

Taiteellisessa työssäni pyrin kommunikaatioon monin eri tavoin. Julkisen taideteoksen tulee luoda dialogi sijoitusympäristönsä ja kokijansa kanssa, dialogi voi olla kontrastinen, johdatteleva tai korostava. Myös teoksen suunnittelussa pyrin mahdollisuuksien mukaan keskusteluun muiden maisemaa muokkaavien tahojen kanssa. Koen keskustelunyhteyden avaavan uusia mahdollisuuksia: en pelkää taiteellisen vapauteni rajoittamista, päinvastoin mahdollisten rajoitusten tuomat haasteet ruokkivat luovuutta.

Työskentelen monipuolisesti eri metallien kanssa, mutta hallitsen myös muita materiaaleja. Pyrin aktiivisesti kontaktiin arkkitehtien ja muiden infrastruktuurin suunnittelijoiden kanssa, tarkoituksenani nostaa esiin metallienmuokkauksen erityistekniikoita ja niiden tuomia mahdollisuuksia uudisrakentamisessa.

Sepän ja kultasepän ammattitaidolla pystyn luovasti hyödyntämään kaikkia olemassa olevia metallinkäsittelytekniikoita: takomista, valamista, perinteisiä ja moderneja liitos- leikkaus- ja muokkaustekniikoita. Patinoinnissa ja vaihtoehtoisten pintakäsittelyiden hallinnassa voin sanoa olevani Suomen parhaita.

Aiempia julkisia töitäni on nähtävänä mm. Lappeenrannan Paasikivenpuistossa ja Koulukadun liikenneympyrässä, Helsingissä Hiljaisuuden kappelissa (k2S arkkitehti Mikko Summanen), Klaukkalan kirkossa (arkkitehti Anssi Lassila), Kuhmon Juminkeossa (arkkitehti Markku Komonen). Minulla on myös kokemusta laajempien näyttelykokonaisuuksien organisoinnista: organisoin ”Ilmarisen perilliset” näyttelyn ja kirjan Suomen käsityön museoon 2009, järjestin Taideseppien messuja Helsingin kaapelitehtaalla 2004-2005 ja ympäristötaidenäyttely ”Sivupolkua” Järvenpäässä2004-2006. Lisäksi olen toiminut sepänalan kansainvälisten tapahtumien ohjausryhmissä. Olen myös osallistunut lukuisiin kansainvälisiin symposiumeihin ja työpajoihin.