Anu Eskelin

Perustiedot

Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Vantaa

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 050 3089886

Oma esittely

Abstraktit, kerrokselliset maalaukseni syntyvät värien mellastaessa kankaalla. Teos on valmis, kun ne käyvät keskustelua ja ja asettuvat mieleiseeni järjestykseen.

Inspiraationi lähteenä on useimmiten kaunis, karu ja vaihteleva luonto. Rakastan kulkemista jokien, järvien ja meren rannoilla, metsässä kuljeskelu antaa minulle erityistä voimaa.

Materiaaleina käytän pääasiassa öljy- ja akryylimaaleja.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Tervetuloa kotisivuilleni www.anueskelin.com.

Saat sieltä ajankohtaisimmat uutiseni.

Bio

Et in arcadia ego”1
Anu Eskelinin maalaustaiteesta

Anu Eskelin on taiteilija, joka, kuten monet ennen häntä, on luonut Italiasta toisen kotinsa. Samoin kuin edeltäjilleen myös Eskelinille Italia merkitsee taiteen korkeinta ilmentymää ja Arkadiaa, kaikkein vetovoimaisinta. J. W. Goethe kirjoitti joulukuun toisena päivänä 1786 matkapäiväkirjaansa: ”Todellakin, uusi elämä, joka pohtivalle ihmiselle suodaan uutta maata tarkastellessa, on vailla vertaansa. Sillä vaikka olen sama henkilö, tunnen olevani muuttunut luitani ja ytimiäni myöten.
"2 Eikö juuri tämä tietoisuus itsestä ja itsen sivistäminen saa matkustamaan kaukaisiin maihin?

”Taiteilija muuttaa maailman maalauksiksi lainaamalla maailmalle kehonsa.”3

Levittäessään maalia kankaalle Eskelin tietoisesti antaa liikkeen kautta johdattaa itsensä unohduksen syvyyksiin, alitajunnan valtakuntaan. Muistot ilmestyvät, haluavat nousta pintaan hänen rinnallaan. Ne ovat maisemien häiviä, hahmoja ja arkkitehtuurisia fragmentteja, jotka näyttäytyvät meille muotojen hahmottumisen ja liuentumisen keskustelussa. Kyseessä on edestakainen, epäröivä paljastuvien kuvien ilmentäminen ja kätkeminen. ”Näkyviin pyrkivä teema tulee esiin vähitellen yksittäisten maalikerrosten levittämisen myötä”, taiteilija selittää. Kuvat tulevat hänen luokseen. Maalausprosessin aikana hän kulkee tehokkaasti kahden maailman välillä. Hän uskaltautuu kuilun kokemuksen syvyyksiin.
S.K.

1 ET IN ARCADIA EGO, 1621­23, Giovanni Francesco Barierin maalaus, Guercinona tunnettu, Rooma, Galleria Nazionale
2 Johann Wolfgang Goethe, Italian matka päiväkirjoineen, julk. Herbert von Einem, München 12 2011, s. 146.
3 Maurice Merleu­Ponty, Silmä ja mieli, julk. Christian Bremes, Hampuri 1984, s.278.