Anu Kauhaniemi

Perustiedot

s. 1977, Porvoo
Taidemaalari
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Oma esittely

Haluan toteuttaa mieleeni nousevia kuvia, heijastumia kokemastani todellisuudesta. Maalaaminen on ilmaisukeino, jolla käsittelen näkemääni ja kokemaani. Se on kommunikaatiota sisimpäni ja ulkomaailman välillä. Minua motivoi ennen kaikkea se, että joskus onnistun toteuttamaan kuvan, joka on mielessäni. Luomaan näkyväksi jotain siitä ajatuksesta ja tunteesta, jota tavoittelen.
Myös tarve tulla nähdyksi motivoi. Saan tyydytystä siitä, että teokseni pääsevät esille ja joku muu voi niiden kautta kokea jotain. Silloin maalaaminen on kommunikaatiota.
Näytä biografia

Ajankohtaista

katso sivut:
www.anukauhaniemi.com

Bio

Olen Helsingissä asuva ja työskentelevä taidemaalari. Maalaan pääasiassa akryyli- ja öljyvärein kankaalle. Luonnostelen teokset ottamalla valokuvia.

Visuaalinen lähtökohta maalauksilleni tilallisuuden luominen sekä kokeminen. Valot ja varjot pilkistelevät erilaisten elementtien välistä, muodostaen ominlaisia, kiinnostavia muotoja. Samaan aikaan haluan kuitenkin rikkoa tilan tuntua. Osa kuvan elementeistä nouseekin eteen ja peittää muut. Paikoitellen tummissa varjoissa ei ole sävyvaihtelua, mikä litistää nuo alueet. Minua kiinnostavat myös tyhjät alueet ja kuviot, jotka jäävät varjojen ja muiden elementtien väliin. Sommitelma alkaa muistuttaa graafista kuvaa, jota hallitsee valojen ja varjojen muodostama rytmi.

Olen valmistunut Taideteollisesta Korkeakoulusta (nyk. Aalto-yliopisto) v. 2005. Lisäksi olen opiskellut maalausta Kuvataideakatemiassa ja arkkitehtuuria Teknillisessä Korkeakoulussa.

Teoksiani on muun muassa Aalto-yliopiston, Tampereen Taidemuseon ja Valtion taidekokoelmissa. Olen Taidemaalariliiton ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen.

www.anukauhaniemi.com