Anu Sari Anette Riestola

Perustiedot

s. 1970, Liminka
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Kemi

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 (0) 50 5346251

Oma esittely

Tällä hetkellä maalaan akryyleilla ja öljyväreillä.
Maalaan, koska saan siitä iloa ja onnea.
Maalaaminen on kuvallista ongelmanratkaisua ja päätöksen tekoa.
Se on kiehtovaa.

Käsittelen teoksissani luonnon ja ihmisen välistä suhdetta.
Olen kiinnostunut luonnonuskonnoista ja saamelaisesta mytologiasta.
Lappilainen identiteetti vaikuttaa maalauksissani.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Minulla on maalauksia myytävänä ja lainattavana  Lapin Taiteilijaseuran  Taidelainaamossa  Kemin Taidemuseossa.Syksyllä töitäni oli esillä  Helsingissä Galleria Foggan "Listening to Each Others"- nimisessä yhteisnäyttelyssä  23.8.-10.9.2020.


Hain ja pääsin tänä vuonna  12.-13.9.  järjestettyyn Konstrundaniiin, eli valtakunnalliseen kuvataiteilijoiden ja käsityöläisten avoimet työhuoneet-tapahtumaan. Pidin työhuonettani auki tuolloin täällä Kemissä. Minulla oli taidenäyttely, jossa oli esine-ja valokuvainstallaatio sekä maalauksia ja valokuvia. Avasin taiteellisia prosessejani ja kerroin töideni teemoista ja syntyhistoriasta. Tarjolla oli tuoretta pullaa ja kahvia.Olin erittäin tyytyväinen viikonloppuun, väkeä kävi tasaisesti molempina päivinä.Ensi vuonna minulla on tulossa  näyttelyitä Lapponica salissa Rovaniemellä Maija Vanhatapion kanssa 8.2.-7.3.2021, Varikko Galleriassa Seinäjoella 1.4.-25.4.2021

sekä  Galleria Black Wall:issa Vaasassa 21.5.-14.6.2021.
Bio

Anu  Riestola (s.1970) on Kemissä asuva ja työskentelevä taidemaalari -kuvataiteilija.Hän maalaa värikkäitä ja voimakkaita maalauksia ."Tällä hetkellä minua kiinnostavat luonnon mytologia sekä ihmisen suhde luontoon", Riestola sanoo.

Anu Riestola on valmistunut Turun Piirustuskoulusta vuonna 1996, sekä Aalto Yliopistosta Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 2010.

Hänen töitään on mm. Salon- ja Kemin taidemuseoiden , Suomen Gallupin sekä Åbo Akademin  kokoelmissa.

Hän on Taidemaalariliiton jäsen.

Riestolan sukujuuret ovat vahvasti pohjoisessa Lapissa:Hänen isänsä oli Ivalon Huuhkajasta kotoisin sekä hänen äitinsä on Sodankylän Sattasesta kotoisin.

Hänellä on sisar ja yksi lapsi (s.2011).