Ari Johannes Saarto

Perustiedot

s. 1961, Kotka
Valokuvataiteilija, luennoitsija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358405859676
Näytä biografia

Ajankohtaista

Saarto työskentelee neulanreikäkameralla otettujen videoiden ja still -kuvien, maisema- ja muotokuvaprojektien parissa.

Bio

Saarto on syntynyt 1961 Kotkassa ja hän asuu ja työskentelee Helsingissä. Vuodesta 2000 lähtien hän on luennoinut, opettanut ja pitänyt työpajoja useissa taidekouluissa, mm. Aalto -yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa Median laitoksella, edesmenneessä Taideteollisessa Korkeakoulussa, Teknillisessä Korkeakoulussa, Turun taideakatemiassa, Lahden Muotoiluinstituutissa (Lahden AMK) sekä Eestin taideakatemiassa (Eesti kunstiakadeemia).

Ennen vuotta 2000 Saarto työskenteli mm. 1996-2000 Lahden Muotoiluinstituutin Valokuvauksen suuntautumisvaihtoehdon yliopettajana. Hänen luentojensa pääaiheita ovat valokuvan sekä nykyvalokuvauksen historia, nykytaiteen ja valokuvan suhde sekä maisema.

Saarron teoksia on ollut esillä useissa näyttelyissä Japanissa sekä Euroopassa: mm. Englannissa, Ranskassa, Italiassa, Itävallassa, Saksassa, Belgiassa, Alankomaissa ja Ruotsissa. Hänen teoksiaan löytyy nykytaiteen museo Kiasman kokoelmista, Valtion sekä Suomen Valokuvataiteen Museon kokoelmista, Wihurin säätiön kokoelmista (Rovaniemen taidemuseo), Kotkan kaupungin kokoelmista, sekä yksityisistä kokoelmista Suomessa, Japanissa sekä USAssa.

Saarto on Valokuvataiteilijoiden Liiton jäsen ja hän puhuu sujuvaa englantia sekä jonkin verran ruotsia, saksaa ja venäjää.