Ari Koivisto

Perustiedot

s. 1972, Kokemäki
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Pori

Yhteystiedot

Oma esittely

Taide on minulle keino tyhjentää ja samalla puhdistaa mieltä, joka on virittynyt ajatusten ja erilaisten kuvien sekamelskasta. On helpompaa riisua kuviksi kuin pukea sanoiksi. Nuo kuvani syntyvät ensisijaisesti maalaamalla, mutta lisänä on usein käytetty sekatekniikan eri menetelmiä.

Sekoittelen maalauksiini usein kuviteltua ja todellista, outoudella maustettuna. Muistikuvia ja mielikuvia yhdistelemällä syntyy kerroksellisia tarinoita, tilanteita ja hetkiä, jotka liikkuvat henkilökohtaisen ja yleismaailmallisen välimaastossa. Maalausteni tarinoissa esiintyy nykyään usein ihminen taustallaan maalausprosessissa nopeastikin muotoaan muuttava ympäristö.

Uusimpien maalausteni rakentumiseen ovat vaikuttaneet voimakkaasti unikuvat, jotka ovat syöpyneet mieleeni todellisina, mutta epätodellisina. Maalauksissa esiintyy usein unissani toistuvia elementtejä ja näkymiä. Vieras paikka muuttuu tutuksi tai päinvastoin. Valmis maalaus koostuu palasista, joiden summa ei ole vastaus mihinkään, vaan enemmänkin kysymys ja alku jollekin uudelle.
Näytä biografia

Bio

Ari Koivisto on syntynyt vuonna 1972 Kokemäellä. Hän on opiskellut kuvataiteilijaksi Porin taidekoulussa ja valmistunut maalauksen linjalta vuonna 2000. Tämän jälkeen hän on työskennellyt Porissa ja pitää työhuonetta Porin Puuvillassa. Koiviston teokset syntyvät ensisijaisesti maalaamalla, mutta lisänä on usein käytetty sekatekniikan eri menetelmiä.