Arja-Riitta Ihalainen

Perustiedot

s. 1953, Ylivieska
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Pori

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358503304911

Oma esittely

Maalaan akryylilla pingottamattomalle kankaalle.
Maalaukseni saattavat olla satunnaisen muotoisia palasia, ikään kuin osia jostakin suuremmasta kokonaisuudesta tai häivähdyksiä ohikiitäneestä hetkestä.

Välitila aineellisen ja aineettoman rajalla kiinnostaa minua.
Töissäni nivoutuu yhteen yksilön sisäinen maailma, oma keho ja ympäröivä todellisuus. Työt kuvaavat ihmisenä olemista, joka on moniulotteista ja kerroksellista, näkyvää ja näkymätöntä. Ne kertovat sisäisestä kokemuksesta, liikahduksesta alitajunnassa tai fyysisestä tuntemuksesta, johon töiden lihalliset ja verestävät värit viittaavat.
Niissä on usein tavalla tai toisella läsnä kaksi todellisuutta. Toinen ulottuvuus saattaa esimerkiksi kuultaa outoa valoa pinnan alta.

Työskentelen Porissa, mutta olen työskennellyt lukuisia kesiä myös Italiassa, Toscanassa, Suomen Taiteilijaseuran Grassinan vierasateljeessa (viitenä kesänä), ja nyttemmin omassa residenssissä Ligurialaisessa vuoristokylässä. Italian valo ja renessanssitaide pulppuavat minulle ehtymättömänä inspiraation ja voiman lähteenä, josta toivon mukaan pärskyy pisaroita myös taiteeseeni.

Maalaamisen lisäksi erilaiset nykytaiteen suuntaukset kuten installaatiot, performanssit, happeningit ja käsitetaide innostavat minua.