Bambu Hellstedt

Perustiedot

Kuvataiteilija, Taidemaalari, Performanssitaiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358400553800

Oma esittely

Taide on minulle elämänpituinen tutkimusmatka ja seikkailu ihmiseen. Kaikki mitä olemme fyysisesti ja henkisesti, ihmisen suhteet ja ihmissuhteet, luontosuhteesta puhumattakaan. Niitä ihmettelen loputtomiin.
Meri ja uiminen oli lapsuudessani ihan yhtä keskeisiä kuin autot, tiet ja liikenne. Lukemattomia kesiä istuin takapenkin matkanallena kun autoja ja tekniikkaa rakastava isäni matkasi yhtenään kiemuraisia teitä maata päästä päähän. Usein autossa odoteltiin, että laitumelta noudetut lehmät tai hevoset antavat tietä - me istuimme ja odotimme.
Täydellinen ympäristön muutos, yhteisten elämänarvojen kuperkeikat ja kaiken elämän rajallisuus on saanut minut leikittelemään ajatuksella mikä kaikki on elämässä tärkeää ja mikä ei.
Värejä unohtamatta. Väreistä minä elän ja niiden tuhansista sävyistä!

.
Näytä biografia

Ajankohtaista

Galleria Pirkko-Liisa Topelius 05. - 24.10.2021,  Helsinki

 

 

 

Bio

Bambu Hellstedt on helsinkiläinen kuvataiteilija, jolle on ominaista energiset värimaalaukset ja satiiria ja huumoria sisältävät piirrokset.
Öljy-, tempera-, vesiväri- ja akryyli maalaus vaihtelevat aiheen ja olosuhteiden mukaan kuten tussipiirustus ja erilaiset graafiset tekniikat.
Alkujaan mm. teatterinjohtajana ja -ohjaajana toiminut Hellstedt on suunnitellut ja
ohjannut myös runoon pohjautuvia performansseja, joiden fokuksessa on ollut miehen ja naisen monimuotoinen suhde ja rakkaus. Esittäjinä mm. Niina Nurminen, Carl-Kristian Rundman, Irina Pulkka ja Lorenz Backman.
Uusia teitä kansainväliseen taiteilijayhteisöön on avannut kultamitali Pekingin Olympics of Fine Arts 2008.
Hellstedt on toiminut monen ryhmänäyttelyn kokoajana ja kuraattorina.
2008 toteutui eräs unelma kun Kaapelitehtaalla avautui käytävägalleria Drawing Gallery D5, johon inspiraation antoi Svenska Kulturfondenin maanlaajuisen Konstrundan toiminnan aloitus..
Helsingin Taiteilijaseuran Kurssikeskuksen ja Helsingin Kesäyliopiston opettajana Hellstedt on toiminut pitkään.