Beata Janina Joutsen

Perustiedot

Kuvataiteilija, Performanssitaiteilija, Taidegraafikko, Taidemaalari, Tilataiteilija
Asuinpaikka: Helsinki

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 44 230 8347

Oma esittely

Beata Joutsen on Helsingissä työskentelevä kuvataiteilija. Hänen teoksensa ovat pääosin värillistä maalauksenomaista taidegrafiikkaa, jossa kukin sarjan vedos on uniikki. Joutsenen teoksissa värit symboloivat tunteita, mielikuvitus elää, ja maailmat ovat rakentuneet henkilökohtaisten kokemuksien ja kulttuurien sekä niiden värimaailmojen kokemisen pohjalta. Vedokset on tehty useassa kerroksessa, kunkin painokerran välissä öljypainoväriä kuivaten, kuten maalauksissa. Joutsen on opiskellut Kuvataideakatemiassa, Pariisin taideakatemiassa, sekä taidekoulu Maassa. Hänen teoksiaan on ollut esillä vuodesta 1993 lähtien Suomessa ja ulkomailla. Hän on asunut ja työskennellyt Ranskassa, Italiassa ja Saksassa. Hänellä on ateljee Suomen taiteilijaseuran Vallilan taiteilijatalossa.

http://www.beatajoutsen.com/CV.php
Näytä biografia

Ajankohtaista

Tulevat näyttelyt 2021:Galleria Katariina / HTS, uuden galleriatilan avajaisnäyttely / jäsenistön yhteisnäyttely, elokuu 2021

TEOS 2021 24.9.–3.10. Suvilahden Kattilahallissa sekä verkossa yhdessä Kuvanveistäjien kanssa


Galleria Rikhard, HTS Taidelainaamo marraskuu 2021 / oma näyttely


Juhlavuoden salonkinäyttely 17.9-8.10.2021 / Kuvataiteilijaseniorit 


Tulevat näyttelyt 2022:


Taivaallinen akatemia Imatran taidemuseossa 6.5-28.5.2022


Plan D Produziente Galerie Dusseldorf 24.9 - 16.10.2022 / Galleria Huudon taiteilijaryhmä


Galleria Huudon 20-vuotisjuhlanäyttely 12.9-9.10.2022 (etsii vielä muotoaan)


Galerie Foje, Trakai, Liettua -> siirtynyt vuodelta 2021 vuoteen 2022, seurataan Liettuan koronatilannetta (Fojen kaikki vuoden 2021 näyttelyt peruttu koronan vuoksi)

Bio

Beata Joutsen on Helsingissä työskentelevä kuvataiteilija. Hänen teoksensa ovat pääosin värillistä maalauksenomaista taidegrafiikkaa, jossa kukin sarjan vedos on uniikki. Joutsenen teoksissa värit symboloivat tunteita, mielikuvitus elää, ja maailmat ovat rakentuneet henkilökohtaisten kokemuksien ja kulttuurien sekä niiden värimaailmojen kokemisen pohjalta. Vedokset on tehty useassa kerroksessa, kunkin painokerran välissä öljypainoväriä kuivaten, kuten maalauksissa. Taidegrafiikan lisäksi häntä on aina kiinnostanut muutkin ilmaisun muodot, siksi veistokset, tekstiiliteokset, installaatiot, maalaukset, performanssit ja videotkin, valoteoksia unohtamatta, kuuluvat osana hänen tekemiseensä. Joutsen on opiskellut Kuvataideakatemiassa, Pariisin taideakatemiassa, sekä taidekoulu Maassa. Hänen teoksiaan on ollut esillä vuodesta 1993 lähtien Suomessa ja ulkomailla. Hän on asunut ja työskennellyt Ranskassa, Italiassa ja Saksassa. Hänellä on ateljee Suomen taiteilijaseuran Vallilan taiteilijatalossa.

http://www.beatajoutsen.com/CV.php