Bridget Allaire

s. 1964, Dayton Ohio, USA
Taidemaalari
Asuinpaikka: Tuusula

Oma esittely

Bridget Allaire on amerikkalaissyntyinen taitelija, joka on asunut Tuusulassa, Suomessa yli kolmenkymmenen vuoden ajan.

"Materiaalin muuntuminen kuvaksi, äänien arkkitehtuuri, sanojen järjestys, liikkeen tarkoitus tuntuvat olevan peräisin surrealistisista ja henkisistä todellisuuksista.
Taiteilija on yksin puhtaan alueen edessä.
BA'n väripaletilta syntyy tiloja viivojen ja pintojen välisillä törmäyksillä ja sulautumilla. Taiteilija väittää ja samalla välttelee jotain teoksissaan, sukkuloiden eri taiteiden symbioosissa. Analyyttinen ajattelu luo työhön kirkkaan välkkeen. Musikaalisuus sulaa maalaukseen, äänet viihtyvät kuvissa, arvoitus houkuttaa.
Maalaukset ja piirrokset, rytmikkään itsetietoiset tunteen heijastukset ovat yksilöitä jotka jäävät vaivaamaan mieltä. Sisältö ei päästä luotaan ennen ratkaisua.
Viivat tai värit eivät noudata oletettua linjaa, vaan kulkevat alkuvoimaisina avaten aukon kuvattavan hahmon sisään, ihmisen, maiseman, abstraktion maailmaan.
Työskentely on selkeää ja sekavaa seikkailua älyn ja tunteen kuumassa vuoristossa, jossa kipinät jäätyvät. Bridget Allaire on tarkkaileva taistelija, paras on välttämätön saavutettava."
teksti Eeva Tervala
Näytä biografia

Ajankohtaista

11.3.-17.3.2019 Goldberg Variations taidenäyttely Espoon Kulttuurikeskus

17.3.2019klo 15:00 Sellosali,Espoo Goldberg Variations, Tapiola Sinfonietta Hetkiä konserttisarja, konserttiversio esitys

7.6.2019 Riihimäki Goldberg variations esitys, Janne Rättyä

Bio

Bridget Allaire on amerikkalaissyntyinen taiteilija, joka asuu ja työskentelee Suomessa. Hän maalaa abstrakteja teoksia, jotka sisällöltään viittaavat suomalaiseen luontoon ja valon liikkeisiin. Laaja osa hänen tuotantoaan on syntynyt yhteisten taideprojektien kautta muusikoiden ja orkesterien välisenä yhteistyönä.