Cata Ahlbäck

s. 1962, Mustasaari
Kuvataiteilija, Taidegraafikko, Taidemaalari
Asuinpaikka: Mustasaari

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358505702871

Oma esittely

Fakta..

300 000 kilometriä sekunnissa etenevältä valolta kuluu noin 1 sekuntti Maan ja Kuun väliseen matkaan ja auringonvalo saavuttaa maan noin kahdeksassa minuutissa.
Oman galaksimme lähimmästä naapurigalaksista, Andromedasta, saapuvalta valolta kestää 2,4 miljoonaa vuotta ehtiä luoksemme.

<3

Kuviini pyrin sisällyttämään ajan merkityksettömyyden lineaarisena käsityksenä. Haluan välittää tunteen, että aika kohtaa meidät juuri nyt; mennyt, tämä hetki ja tuleva ovat päällekkäisiä tapahtumia. Keskittyminen elämän läsnäoloon tuntuu onnellisuutena.
Nyt – on ainut hetki, joka meillä on. Vain kaiken muuttumisesta ja katoavaisuudesta voi olla varma.


Kuvataiteilijana pyrin laaja-alaiseen, kriittiseen, rehelliseen ja itselleni uskolliseen ja taideilmaisuun. Tavoittelen totuutta; koetan teoksissani välittää oman sen hetkisen totuutta koskevan näkemykseni. Etsin vastauksia kysymykseen
Miten olla. Miksi olla.

Käytän töissäni grafiikkaa, maalausta, valokuvaa ja installaatiota/käsite/ready-made ilmaisua, joko yhdessä tai erikseen.
Näytä biografia

Ajankohtaista

2012

Taidemaalariliiton teosvälitys,
Kaapelitehdas, Helsinki
9.3.-18.3.2012

Botnia Seuran juhlanäyttely, Pohjanmaan Museo, Vaasa5.10.-11.11.2012

Bio

Cata Ahlbäck on Suomalainen vuonna 1962 Mustaaressa syntynyt ja asuva nykytaiteilija. Hän on opiskellut taideaineita; grafiikkaa maalausta ja piirustusta Taideteollisen korkeakoulun avoimessa yliopistossa 1997-2000.

Cata Ahlbäckin teoksissa yhdistyy grafiikka, maalaus, installaatioita / ready-made taide. Grafiikassa hän käyttää pääasiallisena ilmaisunaan monotypiaa tai valokuvaan pohjautuvaa copy-prittiä.

Yksityisnäyttelyt rakentuvat läsnäolon teeman ympärille.
Hän on osallistunut myös lukuisiin yhteis- ja ryhmänäyttelyihin suomessa ja ulkomailla.

Hänen töitään on mm. Suomen Valtion taidekokoelmissa.

Cata Ahlbäck on Suomen Taidegraafikoiden ja Taidemaalariliiton jäsen.