Cata Ahlbäck

Perustiedot

s. 1962, Mustasaari
Kuvataiteilija, Taidemaalari, Taidegraafikko
Asuinpaikka: Vaasa

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358505702871

Oma esittely

300 000 kilometriä sekunnissa etenevältä valolta kuluu noin 1 sekuntti Maan ja Kuun väliseen matkaan ja auringonvalo saavuttaa maan noin kahdeksassa minuutissa.
Oman galaksimme lähimmästä naapurigalaksista, Andromedasta, saapuvalta valolta kestää 2,4 miljoonaa vuotta ehtiä luoksemme.

-
Yksikään ajatus ei voi kiteyttää kaikkeuden laajuutta. Todellisuus on kokonaisuus, mutta ajatukset pilkkovat sen, mikä aiheuttaa väärinkäsityksiä siitä, että olisi olemassa erillisiä ajatuksia tai tapahtumia. Jokainen ajatus tarkoitaa näkökulmaa ja jokainen näkökulma rajoitusta. Mitkään ajatukset eivät ole pohjimmiltaan totta, ei ainakaan ehdottomasti. Vain kokonaisuus on todellinen, mutta sitä ei voi selittää eikä ajatella. Ajatusten rajoitusten tuoltapuolen katsottuna kaikki tapahtuu nyt. Mielen rakentaman ajan ulkopuolella kaikki ollut ja oleva on nyt. Me itse luomme oman todellisuutemme.
Millään ei loppujen lopuksi ole paljonkaan merkitystä. Kaikki tapahtuu ajallaan, kaikki on oikein.

Mitä vanhemmaksi elän.
Mitä kauemmin teen taidetta.
Sitä selvemmin voin kuvata tätä Kaikkea, Itseäni, Aikaa, Taidetta yhteisellä nimittäjällä;
Tilalla "En tiedä"
En tiedä -tilassa ei tarvita vastauksia, mutta elämä sykkii ympärilläni vahvana.

Rakastan: merenrantaa, mielenrauhaa, meditointia, yhteyttä sisimpääni, joogaa, kotoilua, kissoja, outoutta, roroisuutta, keskeneräisyyttä, intuitiota, taidetta, runoja, lauluja, kirjoja, ryhmäliikuntatunteja.

Taiteen tekoprosessini on erittäin intuitiivinen; suljen tietoisen mieleni ja annan teoksen rakentaa itse itsensä. Taide pysäyttää, vaihtaa suuntaa, luo uutta. Taide on läsnäoloa.

Käytän töissäni maalausta, grafiikkaa, valokuvaa ja installaatioita / käsite / ready-made ilmaisua joke erikseen tai yhdessä.


Kuvataiteilijana pyrin laaja-alaiseen, kriittiseen, rehelliseen ja itselleni uskolliseen ja taideilmaisuun. Tavoittelen totuutta; koetan teoksissani välittää oman sen hetkisen totuutta koskevan näkemykseni. Etsin vastauksia kysymykseen
Miten olla. Miksi olla.

Näytä biografia

Ajankohtaista


  • Yksityisnäyttely: Black Wall Gallery, Vaasa

  • Taidemaalariliiton teosvälitys, Helsinki

  • Suomen Taidegraafikot Teosvälitys, Helsinki

  • Konstrundan

Bio

Olen Vaasalainen kuvataiteilija ja työskennellyt aktiivisesti vuodesta 2008 lähtien.  Teen suurikokoisia akryylimaalauksia ja pienikokoista grafiikkaa. Yhdistän grafiikan töissäni valokuvaa ja grafiikan eri tekniikoita kuten monotypiaa ja paperigrafiaa. Usein teoksissani on mukana kierrätysmateriaaleja mm. käärepapereita osana teosta.

Käsittelen abstakteissa töissäni  läsnäolon teemaa ja yhteyttä luontoon. Esittävissä teoksissa esiintyy kissoja, naisia, kissanaisia.

Pyrin pitämään ainakin yhden yksityisnäyttelyn vuodessa, lisäksi osallistun säännöllisesti yhteis- ja ryhmänäyttelyihin.

Töitäni on mm. Suomen Valtion ja Pohjanmaan Museon taidekokoelmissa.

Olen Suomen Taidegraafikoiden ja Taidemaalariliiton jäsen.