Ilona Cutts

Perustiedot

s. 1972, Helsinki
Taidemaalari
Asuinpaikka: Atlanta, GA. Yhdysvallat

Yhteystiedot

Puhelinnumero: USA+ 1 404 670 4928
Näytä biografia

Ajankohtaista

Ilonan maalauksia (15kpl) esillä näyttelyssä "Liisa Ihmemaassa" Keravan Taide ja Museokeskuksessa, SINKKA  4.9 - 30.12.2018.

Tervetuloa!

Bio

Ilona Cutts on maailmalla kuin kotonaan. Diplomaattiperheen tytär vietti lapsuutensa Argentiinassa, Puolassa, Englannissa ja Meksikossa, jossa 16-vuotias teini sai taidekipinän Frida Kahlon, Diego Riveran ja muiden muralistien teoksista. Kankaanpään taidekoulun jälkeen hän työskenteli ensin Espanjassa, sitten pitkään Meksikossa ja nykyään Yhdysvalloissa.

Cuttsin maalaukset ovat pinnaltaan söpöjä, mutta sisällöltään vakavia näkyjä, joiden päähenkilöitä ovat suuripäiset neitokaiset ja ihmismäistä elämää viettävät eläimet. Teoksista välittyy huoli elollisen luonnon yhteisestä kohtalosta, johon viittaavat vaikkapa sukupuuttoon kuolemassa oleva valkoinen sarvikuono ja pinkki papukaija, joita salakuljetetaan Australiasta muovipulloihin sullottuina.

Kysymykset hyvän ja pahan luonteesta sekä tietoisuutemme rajoista näyttävät kiinnostavan Cuttsia, joka sanoo saavansa aiheet ikään kuin annettuina. The Crossing Over -teoksessa eläimillä on keskeinen rooli hengellisten matkaajien kulkiessa kohti tuntematonta. Liisa Ihmemaassa -näyttelyä varten maalattu Liisa ja seitsemän syntiä on muistutus kuolemansynneistä, jotka tämä aika on painanut unohduksiin.

- Arja Elovirta, Museonjohtaja , Keravan Taidemuseo