Dan Palmgren

Perustiedot

s. 1963, Helsinki
Taidemaalari, Valokuvataiteilija
Asuinpaikka: HELSINKI

Yhteystiedot

Näytä biografia

Bio

Toimin kuvataiteiijana, mutta käytän ilmaisuuni sekä maalaustaidetta että valokuvausta. 1ie1estäni nämä tekniikat antavat minulle toisiaan täyderitäviä mahdollisuuksia ilmaista itseäni.
Maalatessani luon maailman, jota ej ole ennestään olemassa, mutta joka saa vaikutteensa todeflisuudesta, kun taas valokuvatessani otan kuvia slita mitä on olemassa. Kuitenkin mielestäni lopputulokset muistuttavat toisiaan voidaan kai sanoa että kyse on samasta prosessista, mutta kankaalla tanssiva sivellin vaihtuu tekniseen objektiiviin ja taas päinvastoin. Jos kankaalle loihditun satumaailman viimeisteleminen on seikkailua, on sitä myös ehkä vain muutaman senttimetrin siirtymiset, jotta kameran etsimessä näkyvän komposition saisi täsmäamään.
Teen joka kesä retkiä luontoon, jossa valokuvaan kasvilhisuutta ja merta. Erityisesti minua kiehtovat optiset ilmiöt, joita syntyy valon taittuessa veteen.
Vedenalaiset kuvat olen kuvannut Malediiveilla ja Thaimaassa läheltä veden pintaa tai veden alla. Kuvailisin itse valokuviani luonnonilmiöiksi, jotka tasapainoilevat abstraktin ja konkreettisen välimailla. Kuvissa on myös toinen aspekti: vedenalainen ej ole ibmiselle kaikkein kodikkain ja luonnollisin olotila, kaiken ihanan keskellä vaanii pelko... – Hän, joka on katsonut veden pintaa voi varmaan havaita myös merihirviöt, jotka lipuvat syvyyksissä, nun todelliset kuin kuvitellutkin...
Vedenalaisella kuvat on otettu kinofilmille. Islannin-kuvat on otettu keskikoon kameralla. Sommittelen kuvat ottohetkellä ja usein käytän koko kuva alaa valmiissa vedoksessa.