Eero Pöyhtäri

Perustiedot

s. 1950, Toholampi
Kuvataiteilija, Taidemaalari
Asuinpaikka: Lammi

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 0400868364

Oma esittely

Eero Pöyhtäri

Yleensä ryhtyessäni maalaamaan tai tekemään veistoksia en tiedä mikä on valmiin teoksen teema, aihe tai ajatus vaan vedän väriä kankaalle muutamia vetoja tai jopa useampia kerroksia ennenkuin taulun aihe alkaa niistä valjeta. Tämä vaihe saattaa kestää päiviä tai kuukausia, sen mukaan kuinka selkeä on taulun antama palaute vai tuleeko sitä lainkaan. Useasti ajatus muuttuu tai katoaa ja kangas saa uuden alun päällemaalauksella tai leikkelyllä pienempiin teosaihiohin.
Koska olen aina liikkunut metsissä ja luonnossa, on vaelluksilta ja maisemista kertyneet muistot ja tunnetakautumat yleisin taulun syntyyn vaikuttava impulssi. Maisemillani elän omaa luonto- ja taiteilijaerakkouttani enkä niillä pyri mihinkään lukuunottamatta omaa taulun antamaa muistoa, tunnelmaa nähdystä tai eletystä.
Maisemia omilta reissuilta teen myös kuvista öljyväreillä ja niitä maalaan maiseman ehdoilla tarkoituksena tuoda tarkka visuaalinen muisto paikasta.

Abstraktit teokset syntyvät suurinpiirtein samalla tekniikalla. Niihin teen aluksi luonnoksia ja työsuunnitelmia piirroksina ja myös materiaalikokeita. Teoksiin käytän usein kierrätystavaraa, puuta, metalleja ja lisään väriä, kipsiä ja muita pintakäsittelyaineita.

Tilausmuotokuvissa pyrin toteuttamaan muotokuvamaalauksen tarkasti sopimuksen, parhaan taitoni ja näkemykseni mukaan hänen muotoaan, henkilöään ja asemaansa kunnioittaen.
Näytä biografia

Bio

Työskentelen kotona työhuonerakennuksessa Lammilla. Yksityisnäyttelyitä olen pitänyt Hämeenlinnassa, Helsingissä, Turussa, Rovaniemellä ja Jyväskylässä. Ryhmä- ja yhteisnäyttelyissä eri puolilla Suomea sekä Ruotsissa, Englannissa ja Saksassa lähinnä Hämeenlinnan Taiteilijaseuran ja ArsHämeen jäsenten kanssa.

Teoksia kokoelmissa mm. Hämeenlinnan Taidemuseossa, Suomen valtiolla, Lammin kunnassa ja useissa paikallisissa yrityksissä mm. Voglia Oy, Lammin Osuuspankki, Lammin Säästöpankki.

Virallisia muotokuvia Lammin kunta; kotiseutuneuvos Uljas Kiuru, Lammin Betoni Oy:n hallituksen puheenjohtaja Aarne Töykkälä, Lammin Osuuspankin toimitusjohtaja Martti Majuri, Länsi-Suomen sotilasläänin komentaja, kenraalimajuri Kari Siiki, HAMKin rehtori Veijo Hintsanen.


Jäsennyydet: Taidemaalariliitto, kokelasjäsen, ArsHäme ry., Hämeenlinnan Taiteilijaseura ry. ja Hämeenkosken taideyhdistys ry.

Opetan Vanajaveden opistossa kolmea taideryhmää; Hauholla, Lammilla ja Tuuloksessa. Olen pitänyt muutamia taideleirejä Lammilla, Hämeenkoskella ja Janakkalassa.

Olen Kotkasta valmistunut metsätalousinsinööriksi, jossa virassa toimin 1974 – 1992, jonka jälkeen toimin vapaana taiteilijana ja kehystysyrittäjänä. Kaupparekisterissä 1994 lähtien toiminimenä Kehyspaja E.Pöyhtäri.