Eeva Kirilin-Helenius

Perustiedot

s. 1965, Varkaus
Kuvataiteilija, Taidegraafikko
Asuinpaikka: Lahti

Yhteystiedot

Puhelinnumero: 040-5125966

Oma esittely

Teoksien tematiikka liikkuu biologisen maailmankuvan tarkastelussa. Teokset ikään kuin käyvät vuoropuhelua luonnontapahtumien kiertokulussa, tutkien sen ympärillä tapahtuvaa luonnollista ja välttämätöntä muutosprosessia.

Graaffisissa teoksissa tekniikkana on akvatinta, serigrafia, polymeerigravyyri, kopiografikka ja kuvansiirto useampina vedostuskerroksina.

Sekateknisissä teoksissa yhdistyvät akryylimaalaus, esinekoosteet ja chine collee-tekniikka eri materiaaleille.

Uusimmissa teoksissani 2019-2017 olen tutkinut ja kuvannut 1950-luvulla Äitini keräämää kasvistoa Heinäveden Kypäräjärveltä.

2016 toteutuneissa teoksissani yhdistän uniikkia ja sarjaa yhdistelmätekniikalla. Kasvikartasto-teosten kuvasto pohjautuu 1800-luvun lopulla painettuun oppikirjaan (Luonnonopillinen kuvasto, 1081 kuvaa koulun ja kodin tarpeiksi (A.J.MELA – J.A.PALMEN, 1880) ja avaruuden tarkkailuun.
Näytä biografia

Bio

Taiteellisesta työskentelystä

Teoksieni tekniikkana on metalligrafiikka, polymeerigravyyri ja sekatekniikat, joissa yhdistyy akryylimaalaus, lyöntimetallit, esinekoosteet ja chine collee -tekniikka eri materiaaleille useampina vedostuskerroksina.

Biologisen maailmankuvan tarkastelusta syntyvät teoksien keskeiset teemat. Teoksien aihemaailmatviittaavat elämän kehitykseen ja siihen ennalta suunnittelemattomaan suuntaan, jossa paikkansa hakevat niin hyönteiset kuin ajattelevan mielen kehityskin.