Eija Ellinas

Perustiedot

s. 1956, Helsinki.
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Hania Kreikka ja Pori

Yhteystiedot

Oma esittely

Tutkin kuvallisesti elämän muotoja ja toimintoja. Teen kuvallisia listoja eliöistä, joita ei todellisuudessa ole olemassa. Teosteni kautta kohtaan ja keskustelen minulle uusien ympäristöjen ja tieteen kehitysmahdollisuuksien kanssa. Maalaan, piirrän ja muotoilen kasveja, eläimiä, sieniä, alkueliöitä, bakteereita ja muita mikro-organismeja, myös mahdollisia ihmisen aikaansaamia elämänmuotoja. Niistä muodostuu oletettujen eliöiden kuvasto. Ennenkaikkea teokseni kuitenkin juhlivat itse elämää ja sen monimuotoisuutta.
Näytä biografia

Bio

Eija Ellinas (s.1956) on valmistunut taidemaalariksi Suomen taideakatemian koulusta vuonna 1984 ja maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2008 (MFA).
Ellinas on toiminut Helsingissä vuoteen 1993 jonka jälkeen hän on asunut Espanjassa ja pitkään Kreikassa. Nykyään hän asuu ja työskentelee Kreikassa ja Suomessa.
Eija Ellinasilla on ollut 7 yksityisnäyttelyä Suomessa ja Kreikassa ja 35 yhteis- ja ryhmänäyttelyä Suomessa, Kreikassa ja Itävallassa. Hänen viimeisin yksityisnäyttelynsä oli Ateenassa Kleanthous building näyttelytilassa yliopiston historiallisessa museossa 2016.
Ellinas työstää aihettaan monin eri tekniikoin akryylistä värikyniin ja musteeseen sekä saveen tai käsittelee piirustuksiaan digitaalisiksi kollaaseiksi.
Hänen teoksiaan on Rodopi ja Douraki kokoelmissa Kreikassa.