Eija Isojärvi

Perustiedot

s. 1957, Salla
Taidemaalari, kuvanveistäjä
Asuinpaikka: Orivesi

Yhteystiedot

Oma esittely

Viimeaikaisissa temperamaalauksissani, sarjassa MUNDUS 2017 - 18, on pysäytettyjä hetkiä joissa henkilöiden sisäinen hiljaisuus voi puhutella ja tulla havaittavaksi. Ihmisen kehon aistisuus ja fyysisyys suhteessa ympäröivään tilaan ja toisiin ihmisiin kiinnostaa minua ja innostaa taiteellista työskentelyäni.
Maalausteni figuureilla haluan herättää katsojan tietoisuuden hänen oman olemassaolonsa fyysisyydestä siitä kuinka tietoisuus fyysisyydestä on yhteydestä mielikuviin sekä kaikkiin aisteihin.

Kolmiulotteiset pellavakuitu- ja lumppupaperiteokseni ovat käsitteellisempiä ja muodoltaan abstrakteja. Niissä muoto tuo esille fyysistä kokemustani luonnon yksityiskohdista tai sitten yhteydenkokemuksiani luonnosta, jossain tietyssä hetkessä ja tilassa. Pellavakuitupaperimassasta valmistettu paperi on materiaalina kiinnostava. Se on vahva ja sitkeä, mutta ulkomuodoltaan voi vaikuttaa hyvin hauraalta ja usein materiaali vetoaa tarkastelijan kosketus aistimuksiin. Teosten pellavakuitupaperimassan valmistan itse mekaanisesti laboratoriohollanterilla aivinapellavakuidusta tai käytetyistä pellavavaatteista.