Elina Ruohonen

Perustiedot

s. 1970, Turku
Kuvataiteilija, taidemaalari, tilataiteilija, käsitetaiteilija
Asuinpaikka: Turku

Yhteystiedot

Puhelinnumero: +358 (0)415046461

Oma esittely

Taiteellinen työskentelyni on yksilönä tapahtuvaa, kaksiulotteisella pinnalla kulkevaa maalaustaidetta,
sekä merisiskot- työryhmässä tapahtuvaa monitaiteellista työtä.

Materiaalisesti työskentelen pääosin öljyväreillä ja läpinäkyvillä pleksipohjilla, jotka lisäävät teemallisesti ja materiaalisesti kerroksellista tunnelmaa.

Taiteelliseen tekemiseeni on tuonut uutta lisäintoa ääni-installaatioiden parissa työskentely.

Uusia kiinnostuksen kohteitani on meditatiivinen NIA-tanssi, sekä tanssiharrastus Siskåt-ryhmässä, jonka kanssa teen myös taiteellista työtä.

Näytä biografia

Ajankohtaista

Tulossa:

Merisiskot Vaasan Taidehallissa 2019

Kaliningradissa, Merisiskot, Residenssi, workshop paikallisten taiteilijoiden kanssa 2019

Tuoretta maalia, taidemaalariliiton 90-vuotis juhlanäyttely, Lappeenrannan taidemuseo 2019

Auran galleria, Skeenaarioita, 2018

Ryhmänäyttely Merisiskot Örön linnoitussaarella 2018

Bio

Elina Ruohonen (s. 1970) on kuva-, tila- ja käsitetaiteilija. Uusimpana avauksena hän työskentelee myös äänitaiteen parissa. Hänen ääniteoksiaan on esitetty osana audiovisuaalisia näyttelyitä ja teoskokonaisuuksia. Ruohonen on työskennellyt ekologisen taiteen parissa usean vuoden ajan. Hän on esittänyt meren tilaa käsitteleviä teoksia mm. Korppoströmissä, Saariston Tutkimus ja taidekeskuksessa, Kuusiston taidekartanossa sekä Olohuone 306,4 km2 - kaupunkitaidetapahtumassa Turussa. Ruohonen on opiskellut Kankaanpään taidekoulussa ja Krasnojarskin taideinstituutissa Siperiassa. Hän on suorittanut kuvataiteilijan AMK-tutkinnon sekä taiteen erikoistumisopinnot TAMK:ssa. Ruohosen teoksia on mm. valtion taidekokoelmissa, Tampereen taidemuseossa sekä Turun kaupungilla. Hänellä on ollut yksityisnäyttelyjä mm. Helsingissä galleria Brondassa ja Tm-galleriassa sekä Porvoon taidehallissa. Hänen viimeisin  yksityisnäyttelynsä oli Auran galleriassa Turussa marraskuussa 2018. Wäinö Aaltosen museossa hänen teoksiaan oli esillä vuonna 2015 OTOS- turkulaista nykymaalausta-näyttelyssä. Vuonna 2014 hänen ääniteoksensa Gulf of Finland esitettiin Turun kaupungin tilausteoksena kiertonäyttelynä Suomessa, Venäjällä ja Virossa. Ruohonen on toiminut Bargain-taiteilijaryhmässä performatiivisen käsitetaiteen parissa vuosina 2003-2012. Työryhmä esiintyi mm. Mäntän kuvataideviikoilla. Nyt Ruohonen työskentelee saariston ekosysteemiä tutkivassa taiteilijaryhmässä Merisiskot. Työryhmä esiintyi näyttelyllään Örön linnakesaaressa kesällä 2018. Seuraavaksi on tulossa antroposeeniin keskittyvä näyttely Vaasan Taidehalliin 2019.

Elina Ruohonen asuu ja työskentelee Turussa. Ruohosen kotisivut: http://www.elinaruohonen.net

teksti Mari Krappala  TaT, dos.  2018