Elisa Matikainen

Perustiedot

s. 1978, Tampere
Kuvataiteilija
Asuinpaikka: Kökar

Yhteystiedot

Oma esittely

Kynä rahisee hiljaisessa huoneessa ja piirtää paperiin. Käsi tietää, mitä tekee, minä aina en; seuraan perässä. Prosessi on parhaimmillaan meditatiivinen ja virkistävä, sekä yleensä myös ennalta arvaamaton – ja aina subjektiivinen.

Olen kuvantekijänä vahvasti piirtäjä, mutta yhdistän työskentelyyni myös maalaustekniikoita ja vaikkapa tekstiä. Teoksilleni tyypilliseen luonnonilmiöiden ihmettelyyn ja usein hyvin huomaamattomienkin yksityiskohtien tutkimiseen yhdistyy ihmisen muuttuvan ja monitahoisen olemassaolon kokemuksen kuvaus. Ihmisessä on paljon sellaista hiljaista, mitä on vaikea ilmaista sanoilla. Kuvallinen työskentely on minulle mielekäs tapa antaa muoto tälle mielen pimeän ja valon vuoropuhelulle.
Näytä biografia

Bio

Elisa Matikainen (s. 1978 Tampereella) valmistui Taiteen maisteriksi vuonna 2009 Taideteollisesta korkeakoulusta Helsingistä.
Kuvataiteita ennen hän opiskeli keramiikkaa Kuopion Muotoiluakatemiassa, josta valmistui muotoilijaksi 2002. Kuvataideopinnot Matikainen aloitti Taidekoulu Maassa Suomenlinnassa 2002.

Läheisin työskentelytapa on piirtäminen. Piirtämisen rinnalla ja siihen yhdistettynä taiteilija käyttää myös erilaisia maalaustekniikoita.

Viime vuosina yksityisnäyttelyitä mm: Galleria Joella, Turku; Juminkeko, Kuhmo; Galleria Katariina, Helsinki, sekä Taidekeskus Mältinranta, Tampere.

Teoksia Valtion taidekokoelmassa sekä yksityisissä taidekokoelmissa.